Festivalde 77 film gösterilecek

Festivalde 77 film gösterilecek

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ''10. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'' 31 Mart-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 9 yıldır ulusal olarak düzenledikleri Kısa-ca Öğrenci Filmleri Festivali'nin 10'uncusunu uluslararası düzeyde yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Sümer, İngiltere, Almanya, ABD, Fransa, Kırgızistan ve Kıbrıs'tan öğrencilerin çektiği 450 kısa filmi değerlendirdiklerini ifade ederek, ''Ön eleme jürisi, festivalde yarışan bu filmleri titizlikle inceledikten sonra 77'sini finale bırakmıştır. Bu filmler de kendi alanlarında yetkin ve önemli jüri üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Festivalimiz bu yıl jüri üyesi olarak yurt dışından konukları da ağırlamaktadır'' dedi. 
FATMA GİRİK'E ONUR ÖDÜLÜ
Geçen yılki festivalde Hülya Koçyiğit'e Onur Ödülü verdiklerini hatırlatan Sümer, bu yıl onur ödülünü Fatma Girik'e vereceklerini ve ''Fatma Girik Sinema Afişleri Sergisi''ni açacaklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.