Fermani Altun: Tasavvuf Bizim Manevi Gıdamızdır

Fermani Altun: Tasavvuf Bizim Manevi Gıdamızdır

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, mütevaziliğin, hoşgörünün, aşkın, muhabbetin ve her şeyin tasavvuf yoluyla öğrenileceğini belirtip, “Tasavvuf bizim manevi gıdamızdır. Bizim muhabbet zemininde aşk ve sevgi ilacımızdır....

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, mütevaziliğin, hoşgörünün, aşkın, muhabbetin ve her şeyin tasavvuf yoluyla öğrenileceğini belirtip, “Tasavvuf bizim manevi gıdamızdır. Bizim muhabbet zemininde aşk ve sevgi ilacımızdır. Aşk ve sevgiye kavuşmak için tasavvuf her şeydir. Tasavvuf olmazsa ehl-i kamil olmaz." dedi.

Fermani Altun, Adıyaman Üniversitesi M. Vehbi Koç Konferans Salonu’nda 'Tasavvuf' konulu konferans verdi. Konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Adıyaman Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, Alevi Kanaat Önderleri, üniversitenin akademik ve idari personeli ve öğrencileri katıldı.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun konferans öncesinde Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü makamında ziyaret etti. Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Gönüllü fikir alış verişinde bulundu. Prof. Dr. Gönüllü, üniversite onur defterini imzalayan Altun’a Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerleri Cendere Köprüsü ve Perre Antik Kenti’nin maketini hediye etti.

Makam ziyaretinden sonra konferans salonuna geçen Altun burada verdiği konferansta Adıyaman Üniversitesi’ne ve Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye teşekkür etti. Tasavvufun tanımını yaparak sözlerine başlayan Altun tasavvufun inancımızın alt motifleri olduğunu söyledi. Tasavvufun ehl-i kamil olmada ve bizi yaratan Allah’ın hak yoluna yaklaşmamız için büyük kanal olduğunu belirten Altun tasavvufun büyük bir ilim yolu olduğunu ve o ilim den nasibini almayan insanların hak yolunu yakalamayacağını ifade etti.

Mütevaziliğin, hoşgörünün, aşkın, muhabbetin ve her şeyin bu ilim yoluyla öğrenileceğini ileri süren Altun konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tasavvuf bizim manevi gıdamızdır. Bizim muhabbet zemininde aşk ve sevgi ilacımızdır. Aşk ve sevgiye kavuşmak için tasavvuf her şeydir. Tasavvuf olmazsa ehl-i kamil olmaz. İnancımızda da aynı şekilde bir ağacın dalı olmazsa, bir ağacın yaprağı olmazsa, bir ağacın meyvesi olmazsa, o ağaçtan faydalanamazsınız. Yani inancın alt motiflerini boşalttığınız zaman o inanç sadece bir kuru gövde olarak kalır. Düşünün 90 yıldan beri neden Mevlanalar, Yunuslar, Hacı Bektaşlar yetişmiyor. Neden yetişmiyor, muhabbet zeminleri, kaynakları, mekânları kapatıldı. Şimdi bunları yeniden açacağız inşallah. Çünkü kendi mesleğinizin ders kitapları ile kalamazsınız. Yürürsünüz ama kendi halinize yürürsünüz. Kendiniz için yaşarsınız.” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de konferans sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun’a teşekkür ederek plaket verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.