Fatih Mahallesi Sakinleri Kapalı Pazar Yerine Kömür Boşaltılmasına İzin Vermedi

Fatih Mahallesi Sakinleri Kapalı Pazar Yerine Kömür Boşaltılmasına İzin Vermedi

Aydın Efeler ilçesi Fatih Mahallesi’nde kurulan ancak bir türlü faaliyete geçmeyen kapalı pazar yeri sorun olmaya devam ediyor. Geçen yıl Aydın Belediyesi’nin yardım kömürleri için depo olarak kullandığı Fatih Kapalı Pazar yerine yine...

Aydın Efeler ilçesi Fatih Mahallesi’nde kurulan ancak bir türlü faaliyete geçmeyen kapalı pazar yeri sorun olmaya devam ediyor. Geçen yıl Aydın Belediyesi’nin yardım kömürleri için depo olarak kullandığı Fatih Kapalı Pazar yerine yine kömür deposu olarak kullanılmasına mahalleli karşı çıktı. Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu ve bir grup mahalleli, kapalı pazar yerine kömür boşaltmaya gelen kamyonlara izin vermedi. Bir süre yaşanan gerginliğin ardından kömür kamyonları yükünü boşaltamadan olay mahallinden ayrıldı.

Fatih Kapalı Pazar yerinin hizmete gireceği yönünde kendilerine bilgi verildiğini ancak kömür deposu olarak kullanılacağını öğrenince tepki gösterdiklerini belirten Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu, kamyonların yükünü boşaltmalarına izin vermediklerini ve vermeyeceklerini söyledi. Halk sağlığı açısında kömürlerin buraya yığılmasına karşı olduklarını belirten muhtar Yıldız Karataş Taşçıoğlu, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan kömürleri kapalı pazar yerimize indirtmedik. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu aradım toplantıda olduğunu söylediler. Buranın pazar yeri olarak kullanılacağını belirtmişlerdi. Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan da aynı şeyi söylemişti. Biz buraya kömür dökülmesini istemiyoruz. Muhatap da bulamıyoruz. Kömür kamyonlarının önünü kestik, üzerimize sürdüler. Zabıta ekipleri geldiler. Bize hiç de hoş olmayacak şekilde davrandılar. Biz haklı olarak mahallemize sahip çıkıyoruz. Burayı kömür deposu yaptırmayacağız. Burası kapalı pazar yeri olarak yapıldı. Kapalı pazar yeri olarak kullanılmasını istiyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yapmadı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.