Faruk Çelik: İslam Alemindeki Hadiseler Bayram Lezzetini Hissetmemizi Engelliyor

Faruk Çelik: İslam Alemindeki Hadiseler Bayram Lezzetini Hissetmemizi Engelliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ramazan Bayramı'nın İslam ve İslam alemi açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ne yazık ki İslam aleminde bugün bayramın tadını, lezzetini hissetmemize engel teşkil edecek olaylar cereyan edi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ramazan Bayramı'nın İslam ve İslam alemi açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ne yazık ki İslam aleminde bugün bayramın tadını, lezzetini hissetmemize engel teşkil edecek olaylar cereyan ediyor.” dedi.

Bursa tarihi heykel valilik binasında resmi bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşmaya; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Vali Şahabettin Harput’un yanı sıra resmi, özel kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bakan Faruk Çelik ve Vali Şahabettin Harput, özellikle 3 kitap yazmış olan kas hastası engelli Can Ahmet Vural ile yakından ilgilendi. Vural’ın bayramını kutlayan Bakanı Faruk Çelik, kendisine başarılar diledi.

Valilikteki bayramlaşmaya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu bayramın birkaç açıdan önemli olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bakan Çelik, “En önemli yönü ise sayın valimiz ile 5 yıl 7 ay Bursa’ya birlikte çok güzel hizmetler verdik. Resmi olarak son bayram töreninde yine birlikteyiz, kendileri ile beraberiz. Tabi içimizde biraz burukluk var. Sayın vali Bursa ile özdeşleşti, Bursalılar kendisini çok sevdi, tecrübesini birikimlerini Bursa için mertçe aktardı. Bursalılardan da bugün içinde aldığım izlenim; sayın valimize büyük bir sevgi var. Büyük bir vefa duygusu ile sayın valimin hizmetlerini anacakları konusunda en ufak bir endişemiz yok. Bu vesile ile hem huzurlarınızda sayın valimizin bayramını kutlarken, bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyorum ve kendilerine Bursalı olarak da çok teşekkür ediyorum yaptığı hizmetlerden dolayı.” diye konuştu.

"BAYRAMIN LEZZETİNİ HİSSETMEYE ENGEL OLAYLAR YAŞANIYOR"

Ramazan Bayramı'nın dinimiz İslam ve İslam alemi açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Çelik, “Ne yazık ki İslam aleminde bugün bayramın tadını lezzetini hissetmemize engel teşkil edecek olaylar cereyan ediyor. Hiç olmazsa bu kutsal ayda bu acı olaylar yaşanmasaydı temennisinde bulunuyoruz ama maalesef bunun temennide kaldığını belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında ülke ve çalışma hayatı açısından çok önemli hizmetlere imza attıklarını anlatan Bakan Faruk Çelik, şöyle devam etti: “Bunlardan bir tanesi sözleşmeli yüz bin personelin kadroya geçişi bu ayda gerçekleşti. Bu öteden beri arzulanan beklenen bir durum idi. Yüz bin personel sözleşmeli kadroya girmiş oldu. Akabinde kamu işçileri ile toplu sözleşme gerçekleştirdik ve masadan uzlaşı ile kalktık. Bu toplu sözleşmede son derece başarıl geçti tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun. Daha sonra dün itibari ile kamu çalışanları ile 2 milyon 600 bin kamu çalışanı, 1 milyon 900 bin kamudan emekli olan vatandaşlarımızı ilgilendiren, 4,5milyon vatandaşımızı ilgilendiren son derece önemli 2 yılık toplu sözleşmeye imza attık. O da sabahlara kadar süren bir müzakerenin, mücadelenin, tartışmanın neticesinde bir uzlaşı ile sonuçlandı. Bunun kamu çalışanları ve emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle ilk kez taban aylıklarına bir artış getirdik ve böylece emekli aylıklarına ciddi bir yansıması olacağını burada belirtmek istiyorum.”

ÖĞRETMENLERE YÜZDE 16’LIK ZAM

Öğretmenler için de önemli düzenlemeler yaptıklarını anlatan Bakan Faruk Çelik, “Öğretmenlerimiz açısından bu toplu sözleşme önemli idi. 800 bin öğretmenimiz yüzde16 civarında 2014 yılında zam alacaklardır. Yüzde 6-7-8’lerde olan enflasyona karşı yüzde 16’lık öğretmen maaşlarındaki artış; eğitime verdiğimiz, öğretmene verdiğimiz önemin göstergesi açısından dünkü sözleşme önemli idi.” diye konuştu.

"MALÜLİYET YÖNETMELİĞİNİ DEĞİŞTİRDİK"

Bu dönemde malüliyet yönetmeliğini de değiştirdiklerini anlatan Bakan Faruk Çelik, “Yine bu Ramazan ayında 1965 yılından beri değişmeyen ‘Malüliyet yönetmeliği’ diye bir yönetmeliğin değişimini yaptık ve günün şartlarına göre malul olan vatandaşlarımızın, organ nakli yapılan vatandaşlarımızın, tedavide güçlük çekilen, bulaşıcı rahatsızlık dediğimiz hastalıklarla ilgili çok önemli bir yönetmelik değişimi ile vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldıracak önemli düzenlemeleri hayata geçirmiş olduk. Bizim için manen Ramazan ayı çok bereketli ama vatandaşlarımıza hizmet açısından da çok verimli bir ay oldu.” şeklinde konuştu.

"BEN ARTIK BURSALIYIM"

Vali Şahabettin Harput ise Bakan Çelik’e, kendisi hakkındaki düşüncelerinden olayı teşekkür ederek, “Ben bir Bursalıyım artık bu saatten itibaren. Görev yaptığım süre içinde hep devletin gülen yüzü ve şefkat eli olmaya çalıştım. Çok güzel hizmetleri Bursa’da Bursalılarla birlikte gerçekleştirdik, Allah nasip etti. Bugün huzuru kalp ile görevin sonunda ayrılıyorum. Bu vesile ile tüm Bursalılara gönülden teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmesini diliyorum.” diye ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.