Farklı Coğrafyaların Kadınları Merinos’ta Buluştu

Farklı Coğrafyaların Kadınları Merinos’ta Buluştu

AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Kadınlar Günü’nü dünyanın dört bir yanındaki Türkmen kadınlarıyla kutladı.Merinos Göl Çay Bahçesi’ndeki toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili...

AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Kadınlar Günü’nü dünyanın dört bir yanındaki Türkmen kadınlarıyla kutladı.

Merinos Göl Çay Bahçesi’ndeki toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, partili kadınlar ile Kırım Tatarları, Ahıska, Afgan, Irak ve Suriye Türkmenleri katıldı. Osmangazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Bedir Kara, toplumun koruyucu, birleştirici ve yönlendirici en önemli unsurunun kadınlar olduğunu dile getirdi. Dünyanın kadınların eliyle değiştiğini söyleyen Kara, “Biz kadınlar olarak hayatın her alanındayız. Okulda öğretmen, hastanede doktor, ticarette iş kadını. Bütün bunların yanında bizler anneyiz. Kadının müdahil olmadığı hiçbir sosyo-kültürel siyasal hareket başarıya ulaşamaz” dedi.

“Kadını her zaman baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız” diyen AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ise, “Biz ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyruğuna yürekten inanan bir milletiz. Kadını her zaman baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten kadını ve erkeği beraber gören bir geleneğin temsilcileriyiz. İktidarımız süresince kadın erkek eşitliği, kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda çok önemli kanuni düzenlemeler gerçekleştirdik. Ayrımcılığın, istismarın önüne geçmek için çalışmalar gerçekleştirdik. Kadın sorunlarını yılda bir hatırlayıp 364 gün unutanlardan olmadık” diye konuştu.

Toplantıda Ahıska Türklerinden Cemile Tosolar, Suriye Türkmenlerinden Döne Ahmed ve Afgan Türklerinden Mercan Akbir de söz alarak AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kollarına teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.