Farabi, hastaları ebruyla buluşturdu

Farabi, hastaları ebruyla buluşturdu

Her yıl sanata gönül vermiş sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturan Özel Konya Farabi Hastanesi, bu yıl da kapısını Ebru Sanatına açtı

Katrem Ebruli Sanat Atölyesi’nin değerli sanatçıları Betül Göçer ve Ayşegül Keserzeybek’in birbirinden güçlü ebru eserleri Özel Konya Farabi Hastanesi girişinde sergilendi. Serginin açılışına katılanlar, ebrunun nasıl yapıldığını görme fırsatı bularak, merak edilen sorular hakkında konunun uzmanlarından bilgi aldı. Ebru sergisinin açılışına İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Özel Konya Farabi Hastanesi Başhekimi ve Genel Müdürü Prof. Dr. Cevat Özpınar da katıldı.
Serginin açılışını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, sanatların hastaların iyileşmesinin hızlanmasındaki etkisinin artık kabul edilmeye başladığını belirterek, Farabi Hastanesi’ni bu tür etkinliklere ev sahipliği yaptığı için kutladı. Küçükkendirci, “Geçtiğimiz yıl hastane hastaları ve hasta yakınlarını resim sanatıyla buluşturmuştu. Bu yıl da ebru sanatıyla buluşturuyor. Güzel bir faaliyet gerçekleştiriyorlar. Umarım bu tür etkinlikleri her yıl sürer belki önümüzdeki yıl hat sanatını hastanelerine taşıyabilirler. Bundan da çok memnun oluruz” dedi.
Özel Konya Farabi Hastanesi Başhekimi ve Genel Müdürü Prof. Dr. Cevat Özpınar da klasik olarak hastanelerin ilaç kokan mekanlar olarak anıldığını, günümüzde bu durumun tersine döndüğünü aktararak, “Dünyada olduğu gibi sağlık alanında da büyük bir dönüşüm var. Türkiye’de son yıllarda sağlık alanında önemli atılımlar yaptı. İnanıyorum ki yakın bir zamanda sağlık alanında Batı’yı geçeceğiz. Modern anlamda hastanecilik hizmeti veriyoruz. hasta ve hasta yakınlarını kapıda hostesler karşılıyor. Kendilerine işlemlerinde yardımcı oluyor. Bu tür etkinliklerle de vatandaşlarla daha iyi ilişkiler kuruyoruz. Bundan sonra da sanat etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.
MERHABA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.