Faizsiz evlilik kredisinde detaylar belli oldu. Geri ödemesi sadece 3 bin lira

Faizsiz evlilik kredisinde detaylar belli oldu. Geri ödemesi sadece 3 bin lira

Türkiye geneline yayılması beklenen faizsiz evlilik kredisinde detaylar belli oldu. İlk etapta 4 şehir listede yer aldı.

Türkiye'de evlenmek isteyen binlerce genç ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Günümüz şartlarında en uygun düğünün maliyeti bile 300 bin lirayı buluyor. Konya gibi gelenekleri olan şehirlerde yemek dahil bir düğünün minimum maliyeti ise 500 bin liraya kadar çıkıyor.

GENÇLER DÜĞÜNLERİ ERTELİYOR

Durum böyle olunca gençler düğünleri ertelemeye başladı. Hükümet ise çok değerli bir çalışma hazırladı. Buna göre yeni evlenecek çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Söz konusu kredi ilk etapta 4 şehirde, daha sonra ise ülke genelinde dağıtılacak.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ EVLLİK KREDİSİ

Evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, AK Parti Grubu tarafından bugün TBMM Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "Şartları tutan gençlerimize 150 bin liralık bir kredi verilecek. 2 yıl ödemesiz daha sonra da 4 yıl ödeme şartıyla hiçbir faiz olmaksızın bir kredi verilecek" dedi. Bu şartlarda 48 ay vadeyle geri ödeme baz alınınca aylık ödeme 3 bin liraya denk gelecek.

Teklif hakkında bilgi veren Usta şunları söyledi:

Şu anda 4 ili kapsam içerisine almak niyetindeyiz. Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya. Gerekli görülürse 11 ilimizin ilçeleri de dahil edilebilecek. Güncellemeler yaş için de geçerli. Biz bir kriter koymuyoruz. İlin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre yaş sınırlarını proje kapsamında değerlendirecek yönetim kurulu ona göre de esnetebilir. Hedefimiz bir an önce 81 ilde ki gençlerimizin hepsine ulaşmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum