Fair-play Kervanı Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde

Fair-play Kervanı Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından üniversitelerde fair-play felsefesinin yayılmasına yönelik olarak düzenlenen “Üniversite Fair-Play Kervanı”, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ni ziyaret ediyo...

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından üniversitelerde fair-play felsefesinin yayılmasına yönelik olarak düzenlenen “Üniversite Fair-Play Kervanı”, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ni ziyaret ediyor.

Bundan önce Türkiye’de 17 ve Bakü’de gerçekleşen etkinlikte kervan heyeti 2016 yılının ilk ziyaretini Eskişehir’e yapacak. Kervan heyeti Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı’yı da ziyaret edecek.

Düzenlenecek Fair-Play Konferansına TMOK Fair-Play Komisyonu üyeleri ile birlikte Atletizmde 74 kez milli formayı giyip, 8 kez Büyük Atatürk Koşusunu kazanarak rekor kıran Şükrü Saban ve Eskişehirspor’un unutulmaz golcüsü Prof. Dr. Fethi Heper katılacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair- Play Komisyonu yurt çapındaki çalışmalarına devam ediyor. Son iki yılda yurtiçinde 17, yurtdışında (Bakü) bir olmak üzere toplam 18 Üniversitesi ziyaret eden komisyonun bu yılki programında 12 üniversite yer alıyor.

Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarını hedefleyen Fair- Play Üniversiteler Kervanı, 2016 yılının ilk ziyaretini Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ni gerçekleştirecek ve burada Beden Eğitimi Bölümü öğrencileri ile buluşacak.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Beden Eğitim Bölümünde 11 Mart 2016 Cuma günü yapılacak Fair-Play organizasyonunda farklı etkinlikler yer alacak.

Ziyaret sırasında, Dünya Fair Play Karikatür Sergisi açılacak. Burada Fair Play Kervanının Sponsorları; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kiğılı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi stantları da yer alacak. Ayrıca Fair-Play’i anlatan kitap ve broşür gibi basılı materyaller öğrencilere dağıtılacak.

KERVANIN PROGRAMI

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üniversiteler Kervanı 11 Mart 2016 Cuma günü saat 11.00’da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı’ya bir ziyaret gerçekleştirecek. Heyet saat 13.30’da Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünde Dünya Fair-Play Karikatür Sergisinin açılışını yapacak.

Anadolu Üniversitesi’nde saat 14.00’da gerçekleşecek konferansa; TMOK adına Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran, Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, Türkiye Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay katılarak Fair-Play’i anlatacak. Ayrıca komisyon üyelerinden Doç.Dr. Bilge Donuk, Teoman Güray, Semra Demirer, Haldun Domaç, Remzi Yılmaz ve Sevim Güllü Fair-Play’i anlatan birer sunum yapacak.

Eskişehir’de gerçekleşecek etkinlikte atletizmde 74 kez milli formayı giyen, Büyük Atatürk Koşusunu 8 kez kazanarak rekor kıran Şükrü Saban ile Eskişehirspor ve Milli takımın unutulmaz golcüsü Prof. Dr. Fethi Heper birer konuşma yapacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.