Fahri Trafik Müfettişleri Polis Gibi Ceza Kesecek

Fahri Trafik Müfettişleri Polis Gibi Ceza Kesecek

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, trafik polisi gibi görev yapacak olan 66 fahri müfettişe bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda fahri müfettişlere güncel trafik sorunları ve değişen trafik kuralları hakkında bilgi verildi.Aldıkları...

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, trafik polisi gibi görev yapacak olan 66 fahri müfettişe bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda fahri müfettişlere güncel trafik sorunları ve değişen trafik kuralları hakkında bilgi verildi.

Aldıkları trafik eğitimi ile birlikte kural ihlali yapan sürücülere trafik polisi gibi ceza yazma yetkisine kavuşan fahri trafik müfettişleri normal vatandaşların arasında dolaşacak ve yapılan kural ihlallerini tespit edecek.

Gelişmiş dünya ülkelerinde bu uygulamanın uzun yıllardır devam ettiğini belirten Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, “Ülkemiz ve ilimizde devam eden bu uygulama ile birlikte kural ihlali yapan sürücüler sadece polis tarafından değil toplumun tüm kesimi tarafından denetlenecektir.

Ayrıca bu uygulama ile sürücüler üzerinde her zaman denetlendiğini ve kontrol edildiği algısı oluşturmak istenmektedir.” dedi.

Artunay, vatandaşların trafik kurallarına riayet etmelerinin, Türkiye’nin gelişmişliği açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.