Fahrettin Alişar, ‘Çanakkale’yi kitaplaştırdı

Fahrettin Alişar, ‘Çanakkale’yi kitaplaştırdı

Gazetemiz köşe yazarı Fahrettin Alişar’ın ‘Şu Boğaz Harbi’ ismini taşıyan yeni kitabı yayımlandı.

Berikan Yayınevi tarafından basılan kitapta Fahrettin Alişar’ın 2008 yılından bu yana sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği konferanslardaki konuşmalarına yer verilmiş. Kitap, ‘Çanakkale Savaşları, Çanakkale Savaşlarının Önemi, Anılarla Çanakkale ve Çanakkale İçin Ne Dediler?’ başlıklı 4 bölümden oluşuyor. Kitapla ilgili olarak bilgi veren Fahrettin Alişar, Çanakkale Zaferi konusunda verdiği konferansların büyük ilgi görmesi üzerine kitaplaştırıldığını söyledi. Özellikle gençlerin Çanakkale ruhunu iyi anlaması gerektiğini ifade eden Fahrettin Alişar, kitapla bunu amaçladığını belirtti.
FAHRETTİN ALİŞAR KİMDİR?
1963 yılında Konya’nın Derbent İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Derbent ve Konya’da, yüksek öğrenimini G.Ü. Eğitim Fakültesi’nde tamamladı. A.Ü.’de lisansüstü eğitimini bitirdi. Yüksek lisans tezini “Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı” konusunda hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17 yıl öğretmenlik ve idarecilikten sonra, Başbakanlık Müşavirliği görevine atandı. 3 yıl Devlet Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık ÖZİ’ye uzman olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Mersin’de görev yaptığı yıllar; İçel halk kültürünün araştırılması ve yazılı hale getirilmesi amacıyla, bölgede derleme çalışmaları yaptı. Derlemelerini İçel Kültürü Dergisi, Erciyes Dergisi, Güneyde Kültür Dergisi, Millî Kültür Dergisi ve Millî Folklor Dergisi’nde yayınladı.
10 yıl süreyle Mersin’de, İçel Kültürü Dergisi’nin çıkarılmasına katkıda bulundu.
TRT GAP Televizyonu’na, KKTC Çocuk Oyunları ve İçel Çocuk Oyunları’nı hazırladı ve bu programların danışmanlığını yaptı.
Birçok dergi, bülten ve gazetede; halk bilimi, eğitim ve kamu sendikacılığı konularında araştırma ve makaleleri yayınlandı. Yine birçok yerel ve genel televizyonda bu konularda televizyon programlarına konuşmacı olarak katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Ankara temsilcisidir.
Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve Türk Folklor Araştırmaları Kurumu üyesidir.
YAYINLANMIŞ ESERLERİ
İçel Çocuk Folkloru, KKTC Çocuk Folkloru, Derbent, Çiğil Türkleri ve Aşağıçiğil, Nefsimize Zor Gelen Yazılar, Kamuda Görevde Yükselme, Konya Çanakkale Şehitlerimiz, Derbentli Şehitlerimiz, Harflerle Kuşatıldık AB(D), Şu Boğaz Harbi.
YAYINA HAZIR ESERLERİ
·Konya Yer Adları, Yerleşik Bulunan Oymak, Cemaat ve Aşiretler
·Türk Memur Sendikacılığının Örgüt Yapısı ve Model Yaklaşımı (Tez Konusu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.