Facianın bilirkişi raporu ortaya çıktı

Facianın bilirkişi raporu ortaya çıktı
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilen rapora göre, Bolu İl Özel İdaresi "denetimleri zamanında ve gereği gibi yapmadığı için birinci derecede sorumlu" gösterildi.

Kartalkaya'da 78 kişini yaşamını yitirdiği yangın faciasının bilirkişi raporu 60 gün sonra tamamlandı.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartla Otel'inde ocak ayında çıkan ve 78 kişi hayatını kaybettiği faciaya ilişkin bilirkişi raporu 60 gün sonra Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildi.

İHMALLER ZİNCİRİ

Bolu İl Özel İdare birinci derece sorumlu tutulduğu raporda şu ifadelere yer verildi: Otel sahipleri ve yönetim kurulu üyeleri bildikleri eksiklikleri bilerek gidermedi, birden fazla ihmale imza attı. İçişleri Bakanlığı Bolu İl Özel İdaresi görevini gereği gibi yapmadı. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü denetimleri özensiz, yetersiz yaptı. Tespit ettiği eksiklikleri gereği gibi işlemedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetersiz kaldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.