'Evraklar Üzerinde Tahrifat Yaparak İkinci Operasyonun Hazırlığı Yapılıyor'

'Evraklar Üzerinde Tahrifat Yaparak İkinci Operasyonun Hazırlığı Yapılıyor'

İzmir’de gazete kupürleriyle yapılan operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanan bazı polislerin avukatı olan Ali Aksoy, önemli iddialarda bulundu. Aksoy, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde bulunan evraklar üzerinde oynama ve tahrifat...

İzmir’de gazete kupürleriyle yapılan operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanan bazı polislerin avukatı olan Ali Aksoy, önemli iddialarda bulundu. Aksoy, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde bulunan evraklar üzerinde oynama ve tahrifat yapılmak suretiyle ikinci dalga operasyonun hazırlığının yapıldığını ileri sürdü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İzmir Terörlü Mücadale Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kupür operasyonunun iddianamesi hazırlandı. İddianame jet hızıyla hazırlanarak İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilirken dosyada isimleri bulunan bazı tutuklu ve tutuksuz polislerin avukatlığını yapan Ali Aksoy, İzmir Adliyesi önünde önemli açıklamalar yaptı. Savcının yaptığı soruşturmada iddianamenin hazırlanarak 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiğini hatırlatan Aksoy, “9. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı incelemeden, HSYK müfettişleri tarafından dosyalara el konuldu. Şu an dosyaları müfettişler inceliyor.” dedi.

"İSTİHBARAT İŞİNİ BIRAKTI EVRAKLARDA OYNAYARAK İKİNCİ DALGANIN HAZIRLIĞI YAPILIYOR"

İlk operasyonun evraklar üzerinden yapılan bir soruşturma olduğunu ve soruşturmada kullanılan evrakların kırpıldığını, bir kısmının perdelendiğini bir kısmında da tahrifat yapılarak sorgulama yapıldığını dile getiren avukat Aksoy, aldıkları duyuma göre şu an İzmir’de ikinci, üçüncü parti operasyon hesaplarının hazırlığının yapıldığını belirtti. Bunun da ilk operasyonda olduğu gibi aynı şekilde evraklar üzerinde oynamak, tahrifat yapmak suretiyle yapıldığına dikkat çeken Aksoy, “İstihbarat Şube asıl işini bırakmış durumda, dediğim gibi şu an İzmir’de iki bombacı geziyor. Bunlar nerede patlayacak ve kaç kişinin ölümüne sebebiyet verecek belli değil. Bunla alakalı soruşturma yapmak yerine, şu an bunlarla uğraşıyorlar.” diye konuştu.

İzmir’de ikinci operasyonun nereye yapılacağı sorusuna avukat Aksoy, “İkinci operasyonun yine muhtemelen içeride olan müvekkilimin olabileceği duyumunu aldık. Belki de diğer liman operasyonuyla alakalı işlem yapan kişileri de dahil etmeyi hesaplıyor olabilirler. Bizim müvekkillerimiz halen vatana ve millete zarar gelmemesi için titreyen insanlar.” şeklinde konuştu.

İstihbarat Şube’deki verilerin silineceği iddiasıyla ilgili suç duyusunda bulunup bulunmayacağı sorusuna Aksoy, “Şu anda biz duyumunu aldık tabi somut verilere ulaştığımız zaman şikayetimizi yapacağız.” karşılığını verdi.

İSTİHBARAT BOMBACILARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPMIYOR"

Aksoy, dava sürecinde yeni gelişmeler olduğunu, emniyet birimlerine İzmir’de bir aydan beri iki tane bombacının bulunduğu bilgisini ulaştırıldığını fakat bunlarla ilgili İstihbarat Şube'nin her hangi bir çalışma yapmadığını iddia etti.

"İSTİHBARAT İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARIN ÜZERİNE ADETA KEZZAP DÖKTÜLER"

Gazete kupürleriyle İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne yapılan operasyonla emniyetin istihbarat biriminin yerle bir edildiğini, ayaklar altına serildiğini, ülkenin vergileriyle yapılan çalışmaların çarşaf çarşaf ortaya döküldüğüne dikkati çeken Aksoy şöyle konuştu: “İstihbarat dinmeleri, teknikleri, bunların takip ettikleri örgütlerdeki ajanlar deşifre edildi. Ülkenin onlarca yıldır yapmış oldukları çalışmasının üzerine adeta kezzap döktüler, yerle bir ettiler."

"SUÇ ÖRGÜTÜ OLMADIĞINI HAKİMLİK DE TESCİL ETTİ"

Haklarında iddianame hazırlanarak dava açılan müvekkillerinin memur suçlarından dolayı yargılanması ve mülki amirin iznine ihtiyaç varken bunları aşmak için basma kalıp bir suç uydurularak suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlaması yapıldığını vurgulayan Aksoy, şunları söyledi: “ Aslında bununla alakalı gelinen aşamada hiçbir belge sunulmadığı gibi en son bunun tescilli belgesi elimize geldi. Hakimlik, ret gerekçesini açıkladı. Gerekçede hakimlik, sadece bizim elimize teslim edilen evrakları saydı. Yani bunun anlamı şudur, tescil etmiş oldu, örgüt kurmayla alakalı ‘her hangi bir veri var da ona dayalı sizin tutuklama itiraz talebini reddediyoruz’ demedi. Bunun anlamı hakimlik de tescil etmiş oldu.”

"SAVCININ YAPTIĞI SUÇ DUYURUSU GÖSTERMELİK "

Soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Savcısı Okan Bato’nun İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ve İzmir İstihbarat Daire Başkanı Kudret Dikmen hakkında gelinen aşamada yaptığı suç duyurusunun göstermelik olduğunu da belirten avukat Ali Aksoy, “Bizim ısrarla bu evrakların basına sızdırılmasının bizatihi suç olduğunu, bunlarla ilgili işlem yapılmasının gerektiğini söylememiz üzerine memur suçlarıyla alakalı birime İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ve Kudret Dikmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bu göstermelik bir suç duyurusudur. Eğer siz müvekkillerimizi yargıladığınız dosyalarda isimleri olan, müvekkillerimizden daha çok isimleri ve imzaları olan bu şahısları ayırsanız ayrımcılığı en başından yaptığınızı belli etmiş olursunuz.” şeklinde konuştu.

"MÜVEKKİLİMİN EVİ YERİNE BABASININ EVİNİ ARADILAR"

İlk operasyonla ilgili handikapların bulunduğunu bunlarla ilgili HSYK’ya müracaatta bulunduklarını da ifade eden Aksoy, operasyonda müvekkili yerine babasının evininin arandığını söyledi. Bunu yaparken Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli 5-10 polisin görev yaptığını belirten Aksoy, “Hatırlarsanız burada ifadelerin alındığı gün İzmir Emniyeti’ndeki TEM Şube’nin bütün personeli buradaydılar. Bu kadar personelle soruşturdukları soruşturmada müvekkilinin evi mi babasının evi mi olduğunu tespit bile edemediler. Bu da onlar adına ayrı bir ayıp olarak yetecektir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.