Evlilikte dindar eş en büyük nimettir

Evlilikte dindar eş en büyük nimettir

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memduh Gezici, ideal eş seçiminde aranması gereken en önemli şartın dindarlık olduğunu belirterek Eşiniz dindarsa bu en büyük nimettir dedi.

Konya Aydınlar Ocağı’nın Sille Konağı’nda gerçekleştirdiği Salı Sohbeti’nin konusu “İdeal Eş Seçimi” idi. Biri erkek olmak üzere üç çocuk yetiştirdiğini ve mutlu bir yuvalarının bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Memduh Gezici, bunu iyi bir evlilik ile ideal bir eşe borçlu olduğunu söyledi. Eş seçiminin çocuk eğitimi ile ilgili bir konu olduğunu belirterek dindar bir insanın eş seçiminin nasıl olması gerektiği hususunda açıklamalar yapan Prof. Dr. Gezici, evliliği ölüme benzeterek “Evlilik ölüm gibidir! Burada önemli olan imtihan ediliyor olmamızdır. Ölmeden önceki hayat ile öldükten sonraki hayatımızda ne yapmamız, nasıl olmamız ve davranmamız gerektiği konusunda hazırlıklı olmaktır. Burada önemli olan insanımızın Müslümanlık ve dindarlık ölçüsüdür. Evlilikte bir imtihan. Ama karşılıklı sorumluluklarımız var” dedi.
İdeal eş seçiminde her şeyden önce her iki tarafında “kendini iyi tanıması” gerektiğinin altını çizen ve uyumun önemine dikkat çeken Prof. Gezici, evlilik çağı ve yaşının geciktirilmemesi gerektiğini belirterek “hayırlı işlerde acele ediniz” hadisini hatırlattı. Bu arada Prof. Gezici, sokaktaki insanın eş seçimine de değinerek bunun dindar insana göre daha zor olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Sokaktaki insanın ne kendisiyle ilgili ne de eş seçimiyle ilgili elde edeceği bir tutarlılığı yoktur. Karşılıklı güven olmadığı gibi herkes birbirini kandırmaya çalışır. Cinsellik ön planda tutulur. Nitekim televizyonlardaki programlar da sokaktakinin ekranlara yansımasından ibarettir.”
ZEYNEL ABİDİN EFENDİ
Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, önümüzdeki hafta Salı Sohbeti’nde (30 Aralık 2008) Yard. Doç. Dr. Caner Arabacı tarafından “Vefatının 69. Yılında eski İttihatçı - Hürriyet İtilaf Partisi Konya Mebusu Zeynel Abidin Efendi’nin Hayatı, Fikirleri ve Mücadelesi”nin anlatacağını belirtti. Dr. Güçlü, Sille Konağı’ndaki Salı Sohbetleri’ne dinleyici olarak katılmak isteyenler için “her Salı günü saat 19’da stadyum önünden, saat 19.05’de de Belediye Camii önünden” araç kaldırıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.