Evlilik Dışı Dünyaya Gelen Bebek Cinayetinde 3 Kişiye Müebbet Çıktı

Evlilik Dışı Dünyaya Gelen Bebek Cinayetinde 3 Kişiye Müebbet Çıktı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde geçtiğimiz yıl evlilik dışı dünyaya gelen bebeğin boğularak öldürülmesiyle ilgili görülen davada, 3 müebbet ve 5 yıl hapis cezası kararı çıktı. Sanıklardan, bebeğin annesi olduğu belirtilen Ferda Demirtekin...

Bursa'nın Gemlik ilçesinde geçtiğimiz yıl evlilik dışı dünyaya gelen bebeğin boğularak öldürülmesiyle ilgili görülen davada, 3 müebbet ve 5 yıl hapis cezası kararı çıktı.

Sanıklardan, bebeğin annesi olduğu belirtilen Ferda Demirtekin (21), bebeğin babası olduğu iddia edilen polis memuru Murat Çingiliç (38), Ferda Demirtekin'in annesi Nuray Güven'e (40) 'Adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu' hapis ve Demirtekin'in babası Sebahattin Güven'e de (45) 'Suçu gizlemek' suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, Murat Çingiliç'in tutuklanmasını, Ferda Demirtekin'in ise karar onanmasına kadar Gemlik'te denetim altında tutulmasına hükmetti. Tutuklu Nuray Güven'in tahliye talebi ise kabul edilmedi.

Gemlik`in Şahinyurdu köyünde 20 yaşındaki Ferda Demirtekin`in 20 şubat 2013`te hastanede doğurduğu erkek bebek, dünyaya geldiği gün öldürüldü. Başına geçirilen poşetle boğulduktan sonra bahçeye gömülen bebeğin korkunç bir cinayete kurban gittiği ise sağlık ekibinin 'kan testi' için doğumdan yaklaşık 3,5 ay sonra eve gelmesiyle ortaya çıktı. Bebeğin, başka biriyle evlendirilen annesi Ferda Demirtekin ile anneannesi Nuray Güven, dedesi Sebahattin Güven ve minik yavrunun babası olduğu öne sürülen polis memuru Murat Cinkılıç, polis tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevkedilen 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu. Yargılama safhasında sanıklardan üçü tahliye edilirken, bebeğin anneannesi Nuray Güven'in ise tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Haklarında Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde açılan dava kapsamında 4 şüpheli bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, davanın tek tutuklu sanığı olan anneanne Nuray Güven (38) ile tutuksuz yargılanan bebeğin annesi Ferda Demirtekin ve babası olduğu öne sürülen polis memuru Murat Cinkılıç`ı (38) ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Suçu gizlediği için dede Sebahattin Güven`e de (45) 5 yıl hapis cezası verildi. Karar açıklanınca sanıklardan polis memuru Murat Cinkılıç meslektaşları tarafından tutuklandı. Bebeğin annesi Ferda Demirtekin ise Yargıtay kararı açıklanıncaya kadar Gemlik'te denetim altında tutulacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.