Evlerdeki kimyasallar tehlike saçıyor

Evlerdeki kimyasallar tehlike saçıyor

Doğu Akdeniz Çevre Koruma Derneği (DAÇE) Genel Sekreteri Oktay Demirkan, evde el ve göz kararı kullanılan kimyasalların hem çevreye hem de insan sağlığına zarar verdiğini söyledi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü'nün düzenlemiş olduğu "Evimizdeki kimyasallar" adlı seminere katılan Oktay Demirkan, evlerde kullanılan kimyasalların zararlarını anlattı.

Reklamların da teşviki ile 'el ve göz kararı' kullanılan deterjanların hem çevre kirliliğine hem de para ve su israfına neden olduğunu kaydeden Demirkan, bu ürünlerin başta alerji olmak üzere egzama, mantar, pişik ve tahrişlere de yol açtığını dile getirdi. Toplumda çevre bilincinin oluşması için herkese görevler düştüğünü ifade eden Demirkan, zehirlenmelerin kimyasalların kazara alınması veya ürünlerin yanlış kullanılmaları sonucu meydana geldiğini dile getirdi.

Demirkan, "Bu tür zehirlenmeler, özellikle de çocuklarda görülmektedir. Ayrıca, insanlar canlarına kastetmek maksadıyla da ev kimyasallarını kullanarak zehirlenebilmektedirler." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.