Evler Kudüsleşmeli

Evler Kudüsleşmeli

Saadet partisi il Gençlik Kolları’nın sahur programında konuşan Nurettin Yıldız, Kudüs’ü konuşma hakkına sahip olabilmesi için evlerimizin Kudüsleşmesi lazım. Evleri Kudüs olanlar Kudüs davasına sahip olabilirler” dedi

Saadet partisi Konya İl Gençlik Kolları ‘Gençler Sahurda Buluşuyor’ etkinlikleri kapsamında ilçelerde gerçekleştirdikleri sahur programlarının ardından Mevlana Meydanı’nda bir sahur programı düzenledi. Nurettin Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı programa gençler yoğun ilgi gösterdi. Programa ayrıca Saadet Partisi İl Başkanı Av.Hasan Hüseyin Uyar, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Programda söz alan Saadet Partisi İl başkanı Hasan Hüseyin Uyar, bu programları ve Saadet Partisinin yegane amacının ‘emr-i bil mağruf nehy-i anil münker’ olduğunu belirterek, “Birbirimize ve bütün dünyaya hakkı ve sabrı tavsiye etme sorunluluğunu Cenab-ı Hakk bize yüklemiştir. Biz ne kadar uğraşırsak uğraşlım bu toplum bildiğini yapıyor diyerek vazgeçemeyiz. Bizler yarın Rabbimize sunacak bir mazeretimiz olsun diye iyiliği emr edip kötülükten nehy etmek için çalışıyoruz. Umuyoruz ki Allah (c.c.) bu çalışmaların neticesinde bizleri affedecek, hem de diğerlerini affedecek ve yeryüzünde hak ve adaleti dayalı bir düzenin kurulmasını sağlayacak” dedi.

3-3.20160703163603.jpg

SİYASET SEVDASINDA DEĞİLİZ

Dünyada dini ve ırkı ne olursa olsun mazlum ve zulüm altında insanların olduğunu ifade eden Uyar, şöyle konuştu: “Bu insanların kurtuluşlunun sağlanabilmesi için temel argüman, takatimizin sonuna kadar, bütün gücümüzle çalışmak temel şarttır ve İslam Birliği’nin kurulması kaçınılmazdır. Bununla ilgi çalışma zorunluluğumuz var. İnsanlar faiz, kredi ile iştigal ederken hatta bunlar reel politikle süsleniyor ve buna rağmen bazıları buna fetva verirken biz çalışmaktan vaz mı geçelim? Biz siyaset yapma sevdasında olan insanlar değiliz. Gelin bu toplumun düzeltilmesi adına, İslam coğrafyasının ayağa kaldırılması adına Hz. Peygamberin ortaya koyduğu kurallarla yaşayalım ve gayret edelim. Allah mutlak güç ve kudrete sahiptir Allah nurunu tamamlayacaktır.” Saadet Partisi il Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı da yaptığı konuşmada, “Biz gençlerimizi eğitim sistemi ile ve diğer faaliyetle ifsat edildiğini görüyoruz. Bugün gelinen noktada gençlerin fuhuşa, zinaya, kumara alıştırıldığını görüyoruz. Bu ifsadın durdurulması için Milli Görüş kuruluşları olarak çalışıyoruz. Gençliği ‘Gençlik bizim teminatımızdır’ diyerek sadece gelecekte bir teminat olarak görmek yanlıştır. Gençliğin dinamizmini, heyecanını, mefkuresi, ufkundan faydalanılması gerekirken, gençliğe başı boş bir hayat sürdürülmektedir. Allah’ın izni ile bu düzelecek” dedi.

img_7621.jpg

DİN BİR BÜTÜNDÜR

Daha sonra gençlere meydanda bulunan gençlere seslenen Nurettin Yıldız da, “Binlerce senedir yeryüzünde insanlar vardı. Bu insanların tamamı Allah’ın kullarıdır biz de Allah’ın kullarıyız. Hepimiz cennete veya cehenneme gideceğimiz bir yolun üzerindeyiz. Allah bunun için, nasıl yürüyeceğimizi görmek için yarattı. Elimizdeki imkânlar, teknoloji sonucu değiştirmiyor. Alnımız secdeye değmedikçe kulluk yapamamışız demektir. Hepiniz asıl gayenizin cennete girmek olduğunu unutmamanız lazım” dedi.

img_7691.jpg

Elimizdeki maddi imkânların fuhuş, hırsızlık, faiz ve pek çok günahı getirdiğini belirten Yıldız, şöyle konuştu: “Çok saymaya gerek yok hepsi bizi rabbimizin yörüngesinden uzaklaştırıyor. Adı faiz olmuş, fuhuş olmuş bir şey değişmiyor. Faizle günaha girip cehennemlik olmakla müminin gıybetini yapıp cehennemlik olmak arasında fark yoktur. Gidilecek cehennem aynı cehennem. Bunun için biz faize, ABD zulmüne, İngiliz emperyalizmine, Ortadoğu’daki bataklıklara takılıp kalarak, diğer ahlak haramlarına takılıp kalırsak şeytan bizim bir tür oyalar. Kardeşlerim faizi yasak eden kuranımız, Allah’tan sonra en fazla itaat edeceğini hak sahiplerini analarını babalarınızdır diyor. Bizim kuranımıza göre faizde cinayettir. Anne babaya ‘uf’ demek de cinayettir. Kudüs’ü konuşma hakkına sahip olabilmesi için evlerimizin Kudüsleşmesi lazım. Evleri Kudüs olanlar Kudüs davasına sahip olabilirler. Eşlerine karşı dirayetli bir mümin vasfıyla uygulama yapamayanla, eşinin aşını alanlar, çocuklarının üzerinde mümince tavır sergileyemeyenler, dünya emperyalizmine karşı Allah’tan yardım görerek müminlerin 1400 yıllık bir birikimini temsil edecek bir vakarla Kudüs’ün sahibi olamazlar. Din bir bütündür. ”

Konuşmaların ardından sahur yemeği ikram edildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_7626.jpg

img_7697.jpg

img_7655.jpg

img_7664.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum