Evde Sağlık Hizmetleri’nden bin 971 kişi faydalandı

Evde Sağlık Hizmetleri’nden bin 971 kişi faydalandı

Konya İl Sağlık Müdürlüğünce yaklaşık 2 yıl önce başlatılan ''Evde Sağlık Hizmetleri'' uygulamasından, yatağa bağımlı, yaşlı ve tedavisinin sürekliliğini sağlayamayacak şekilde rahatsız olan bin 971 kişi yararlandı.


Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci yaptığı açıklamada, insanlara faydalı olabilmenin yanı sıra sağlık hizmetlerinin eksiksiz ve düzenli yürütülebilmesi için sürekli çalışma halinde olduklarını söyledi. 
Yatağa bağımlı, ileri derecede fiziksel engelli, tedavisinin sürekliliğini sağlayamayacak kişiler için yaklaşık 2 yıl önce ''Evde Sağlık Hizmetleri'' adı altında bir çalışma başlattıklarını belirten Küçükkendirci, ''İnsanlara ihtiyaçları olan sağlık hizmetlerini ev ortamında verilmesini sağlıyoruz. Bunu yaparken de hiçbir karşılık beklemiyoruz. Personelimiz özverileriyle çalışıyor. Hizmet etme bilinciyle hareket ederek, insanların sağlık problemlerini çözmeye çalışıyoruz'' dedi. 
Küçükkendirci, hastanın durumuna göre değişik uzmanlık alanındaki doktorlardan faydalandıklarını bildirdi. 
BAKIMA MUHTAÇ HASTANIN HER ŞEYİYLE İLGİLENİYORLAR
Bu hizmetten yararlanacak hastaların sağlık personeli tarafından yapılan çalışmanın sonucunda belirlendiğini ifade eden Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, şunları kaydetti: 
''Oluşturulan sağlık dosyalarında hastayla ilgili tüm bilgiler yer alıyor. Hastalar, ekibimiz tarafından sürekli takip ediliyor. Personel, gerekirse ilaç, rapor ve hasta sevki konusunda bile yardımcı oluyor. Yapılan tedavilerin ardından, hasta yakınına tıbbi konularda bilgi veriliyor. Bu hizmet izin bir bedel istenmiyor. Uygulamayla doktor hastanın ayağına hiçbir ücret talep etmeden karşılıksız gidiyor.'' 
Bu hizmetin Beyşehir, Ereğli ve Seydişehir'de de verilmeye başladığını belirten Küçükkendirci, toplam bin 971 kişinin uygulamadan faydalandığını, Konya merkezdeki bin 400 bakıma muhtaç hastaya, genel olarak 3 bin 547 defa gidildiğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.