Evcimen: Tkdk’ya Proje Sunan Üreticiler Son Güne Bırakmasın

Evcimen: Tkdk’ya Proje Sunan Üreticiler Son Güne Bırakmasın

Çifçilere, üreticilere danışmanlık hizmeti sunan Harun Evcimen, Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü desteklemelerinden faydalanmak için proje hazırlayan çiftçilerin, projelerini kuruma teslim etmek...

Çifçilere, üreticilere danışmanlık hizmeti sunan Harun Evcimen, Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü desteklemelerinden faydalanmak için proje hazırlayan çiftçilerin, projelerini kuruma teslim etmek için son güne kalmamaları gerektiğini söyledi.

Harun Evcimen, yaptığı açıklamada, çiftçilerin TKDK tarafından yüzde 65’e varan hibe desteklerinden faydalanmak için kendisi gibi danışmanlara müracaat ettiklerini belirtti. Evcimen, TKDK 13. başvuru çağrı döneminin 10 Kasım 2014 Tarihi itibariyle başladığını ve projelerin 12 Ocak ile 10 Şubat 2015 tarihleri arasında kabul edileceğini vurguladı.

Evcimen, "TKDK’nın vermiş olduğu hibelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin bu yoğunluktan dolayı mağdur olmamaları için biran önce projelerini hazırlamalarında yarar vardır. TKDK İl Koordinatörlüğü basın aracılığıyla ve İl Koordinatörü Sayın Selim Türker’in ilçe, belde ve köylerde yapmış olduğu bilgilendirme toplantılarından dolayı yoğunluğun daha da arttığını, bizlere proje hazırlığı için müracaat eden çiftçilerimizden gözlenmektedir." dedi.

"DAMGA VERGİSİ HARİÇ TÜM VERGİ VE HARÇLARDAN MUAF"

Hibe destekli projelerden faydalanan çiftçilerin, damga vergisi hariç diğer tüm vergilerden muaf olduğunu ifade eden Evcimen, şöyle devam etti: “Çiftçilerimiz, bu hibelerden damga vergisi hariç diğer tüm vergi ve harçlardan muaf olarak yararlanmaktadır. Hibelerden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin sadece projesini hazırlatıp kuruma vermesiyle işlemleri tamamlanamamaktadır. Sözleşme sonrasında da uzmanlık gerektiren ve yapılması gereken daha bir çok işlemler vardır. 5 yıllık yatırım süresi boyunca her yıl düzenli olarak kuruma vermeleri gereken yetki belgesi olan uzmanlarca onaylanmış belgeler bulunmaktadır. Gelecek dönemlerde sorun yaşamamak adına bunları da göz önünde bulundurmaları çiftçilerimiz açısından faydalı olacaktır."

TKDK’nın hibe desteklerinin, Türkiye'nin AB ile yapmış olduğu anlaşmalar gereği bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini söyleyen Evcimen, "Bu sektör ülkemizde ve ilimizde yeni oluşan bakir bir sektördür. Bundan yararlanmak isteyen çiftçilerimize çok cüz'i ücretlerle proje hazırladıklarını belirten danışmanlar, maalesef çiftçilerimizin mağdur edilmesine sebep olmuştur. Bu yüzden çiftçilerimiz danışmanlarını iyi seçmeleri, projelerinin kabul edilip ya da edilmemesi açısından büyük önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.