Ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı! Sakın imzalamayın

Ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı! Sakın imzalamayın

Türkiye'de kira fiyatlarına gelen zamların ardından ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. Tahliye taahhütnamelerine atılan imzalarla ilgili uyarı geldi.

Kira zammına gelen sınırlamanın kalkmasıyla birlikte kiracıların belini büken bir durum daha ortaya çıktı. Uzmanlar, son dönemde ev sahiplerinin kiracıları "boş tarihli" tahliye taahhütnameleri ile kandırmaya çalıştığına dikkat çekiyor. Zaten hayat pahalılığı altında ezilen kiracılar, şimdi de ev sahiplerinin fahiş kira artışlarına ve haksız tahliyelerine maruz kalıyor. Yüzde 25 zam sınırlamasının kalkmasıyla birlikte birçok ev sahibi, resmi enflasyonun çok üzerinde kira artışı talep ediyor. Bununla da kalmayıp, kiracıları "boş tarihli" tahliye taahhütnameleri imzalamaya zorluyorlar. Bu taahhütnameleri imzalayan kiracılar, ilerleyen aylarda evden atılma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

"BOŞ TARİHLİ" TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ NEDİR VE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Tahliye taahhütnamesi, kiracının belirli bir tarihte evi tahliye edeceğini yazılı olarak beyan ettiği bir belgedir. Normal şartlarda kira sözleşmesiyle aynı tarihte imzalanması gereken bu taahhütname, bazı ev sahipleri tarafından kötüye kullanılıyor. Ev sahipleri, taahhütnamenin tarih kısmını boş bırakıyor ve kiracıyı daha sonra buraya istedikleri tarihi atmaları için zorluyorlar. Kiracı da bu tarihi fark etmeden veya baskı altında imza attığında, ev sahibi icra takibi başlatarak kiracıyı evden tahliye ettirebiliyor.

PEKİ, NE YAPMALI?

Öncelik ile tahliye taahhütnamesi imzalamadan önce mutlaka tarih kontrol edin. Boş bırakılmış tarihli taahhütnamelere kesinlikle imza atmayın. Zorla imza atmanız istenirse yasal haklarınızı bilin ve bu durumu kabul etmeyin.Haksız tahliye ile karşı karşıya kalırsanız bir avukata danışmaktan çekinmeyin.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum