Euro uzun bir aradan sonra doları geçti

Euro uzun bir aradan sonra doları geçti

Döviz kurlarındaki hareketlilik devam ediyor. Euro'nun dolar karşısında hızla değer kaybetmesi konuşuluyordu. Bugün euro uzun aradan sonra doları geçti. Euro şu saatlerde 18.70 seviyesinde işlem görüyor.

Euro/dolar paritesi Avrupa Merkez Bankası’nın yarın vereceği faiz kararı ve doların küresel çapta zayıflamasıyla yükselerek 1,0047 ile yaklaşık 1 ayın zirvesine çıktı.

ABD Merkez Bankası’nın faiz artış hızını yavaşlatabileceği beklentileriyle de desteklenen euro, 20 Eylül’den beri ilk kez 1 seviyesinin üzerine hareket etti.

Dolar Endeksi ise bugün 110 seviyesine kadar gerileyerek 5 Ekim’den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda gelecek hafta yapılacak toplantıda Fed'in 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken, aralık toplantısında 50 baz puan faiz artırımı yapılacağına yönelik beklentiler yüzde 48 seviyesinde bulunuyor.

EURO/TL YILIN ZİRVESİNDE

Euro/dolar paritesindeki yükselişle yurt içerisinde de Euro/TL yüzde 1’in üzerinde artışla 18,70 seviyesine çıktı. Bu 2022 yılı içerisinde görülen en yüksek seviye oldu.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası da yatay bir seyir görülen Dolar/TL’de ise sakin seyir 18,60 civarında sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.