Etkisini gösteren kış, ayakkabı sektörünü hareketlendirdi

Etkisini gösteren kış, ayakkabı sektörünü hareketlendirdi

Türkiye'de erkek ayakkabının en çok üretildiği yer olan Konya'da, yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle ayakkabıya daha fazla talep olduğu ve talebin yüzde 20 oranında arttığı bild

Türkiye'de erkek ayakkabının en çok üretildiği yer olan Konya'da, yurdu etkisi altına alan kış nedeniyle ayakkabıya olan talebin arttığı ve sektörde hareketlilik yaşandığını bildirildi.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ''merdane'' olarak adlandırılan erkek ayakkabısı üretiminin merkezi olan Konya'da yılda yaklaşık 15 milyon çift ayakkabı imal edildiğini söyledi.

Ayakkabıda kendileri için en önemli sezonun kış ayları olduğunu anlatan Uzman, yazın bir şekilde yeni ayakkabı almadan idare eden kişilerin kışın ayakkabı satın aldığını, bunun da sektörü hareketlendirdiğini belirtti.

Meteoroloji uzmanlarının ''Kış çok sert geçecek'' şeklindeki beyanlarının ayakkabı üreticilerini sevindirdiğini vurgulayan Uzman, şunları kaydetti:

''Yağışlı geçen kış aylarında ayakkabıya daha fazla talep olduğu için meteoroloji uzmanlarının haberini sevinçle karşıladık. Çünkü yağmur ve kar bu kış çok yağarsa, ayakları üşüyen ya da ıslanan kişiler kışlık ayakkabı alacak. Ayrıca yağmur ve kar gören ayakkabılar çabuk eskiyeceği için ayakkabı satışları artacak. Stokları eriyen perakendeciler ise ayakkabı imalat ve toptancılarına gelerek yeni ayakkabı alacak, böylece sektör hareketlenecek, istihdam artacak. Bu yıl bunun yaşadık. Olumsuz hava koşulları ayakkabıya olan talebi yüzde 20 oranında artırdı.''
   
-50 liranın altındaki ayakkabı kışı çıkarmaz-
   
Kış aylarını sağlıklı geçirmek için ayakkabı tercihinin çok iyi yapılması gerektiğine dikkati çeken Uzman, tüketicilerin mümkün olduğunca tamamen deri olan ayakkabıları tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Üzerinde su veya kar tutacak şekildeki havuzlu ayakkabıların alımından mutlaka kaçınılması gerektiğini anlatan Uzman, ''Kışı su almadan sıcak tutan deri bir ayakkabı ile geçirmek isteyen bir vatandaş en az 70-80 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. 50 liranın altındaki ayakkabı kışı çıkarmaz'' dedi.

''Bu ayakkabı su geçirmez'' diye satış yapan firmaların olduğunu, bu tür söylemlere inanılmaması uyarasında bulunan Uzman, üzerinde su geçirmez işareti olan ayakkabıların alınmaması gerektiğini vurguladı.

Uzun süre kar ve su içinde kalan ayakkabının su alabileceğini anımsatan Uzman, kış aylarında özellikle yüksek ve kalın tabanlı ayakkabıların tercih edilmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.