Etimesgut Belediyesi Anadolu Lezzetlerini Görücüye Çıkardı

Etimesgut Belediyesi Anadolu Lezzetlerini Görücüye Çıkardı

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Türk kültürüne ve sanatına ev sahipliği yapıyor. Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen festivalle Anadolu, Ortaasya ve Balkan mutfağı...

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Türk kültürüne ve sanatına ev sahipliği yapıyor. Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen festivalle Anadolu, Ortaasya ve Balkan mutfağı görücüye çıkardı.

    Festivalde, Erzurum’un cağı, kadayıf dolması, Konya’nın etli ekmeği, fırın kebabı, Ankara’nın kapaması, kavunu, Sivas’ın madımağı, ketesi, Tokat’ın batı, Çorum’un leblebisi, Kırıkkkale’nin gözlemesi, Yozgat’ın testi kebabı, Niğde’nin elması, Kahramanmaraş’ın dondurması, Gümüşhane’nin balı, Mersin’in tantunisi, Kars’ın kaşarı, Trabzon’un organik ürünleri görücüye çıktı.

    Anadolu mutfağı yanı sıra, Kırım’ın çiböreği, Kırgız pilavı gibi Türk Cumhuriyet ve topluluklarına ait lezzeti tatmak mümkün olacak. Meydanda kurulan dernek stantlarını süsleyen lezzetler, derneklerin gecelerinde sahnede tanıtılıyor. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, dernek yönetimlerine yemeklerin tarifini yaptırarak, Anadolu’nun zengin mutfağının yeniden keşfedilmesini sağlıyor.

    Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, 7 Eylül gecesine kadar ziyaret edebilinecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.