Ethem Sarısülük Davasının 7. Duruşması Başladı

Ethem Sarısülük Davasının 7. Duruşması Başladı

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7. duruşması başladı.     Duruşmaya Ethem Sarısülük’ün ailesi, avukatları,...

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7. duruşması başladı.

    Duruşmaya Ethem Sarısülük’ün ailesi, avukatları, davanın tek tutuklu sanığı A.Ş., sanığın avukatları, bazı CHP’li milletvekilleri ve çok sayıda izleyici katılıyor. Duruşma salonu ve salon dışında jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşma salonun ilk iki sırası ve sanığın yer aldığı bölümde çok sayıda jandarma ekibi güvenlik önlemi alıyor.

    Sanığın avukatlarına esas hakkında mütalaa yapmaları için süre verdi. Sanık avukatları sanığa duruşmalarda daha önce saldırıda bulunulduğu için duruşmanın kapalı yapılmasını istedi. Avukat ayrıca mahkeme heyetine yapılan sözlü saldırılarda hiçbir işlem yapılmadığını söyledi. Mahkeme heyeti sanık avukatının kapalılık talebini reddetti. Duruşma açık devam edilecek.

    Bir önceki duruşmada davanın savcısı iddianamede bahsedildiği gibi olayın meşru müdafaa olmadığı, olası kastla adam öldürme olduğu ve sanığın 26 yıl 4 aydan 33 yıl 8 aya kadar cezalandırılmasını talep etmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.