Et ve süt ürünlerine dev zam yolda! Gerekçesi bu kez çok farklı

Et ve süt ürünlerine dev zam yolda! Gerekçesi bu kez çok farklı

Türkiye'de girdi maliyetlerinden dolayı et ve süte sürekli zam yapılıyor. Son olarak yem ve gübreye gelecek zamların et ve süte zam şeklinde yansıyacağı belirtildi.

Türkiye uzun süredir vergileri tartışıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in söylemleri vatandaşın tepkisine neden oluyor. Enflasyonun düşmesi için çeşitli hamleler yapılıyor. Bu hamlelerden en çok dar ve orta gelir grubu etkileniyor. Vergilerle hazinenin kasasını doldurmaya çalışan ekonomi yönetimi böylece ülkenin ekonomik anlamda düzlüğe çıkabileceğini aktarıyor.

et-1.webp

YEM VE GÜBREYE KDV AYARI!

Yeni vergi uygulaması en çok çiftçileri etkileyecek. Yem ve gübre fiyatlarına KDV artışıyla birlikte ciddi bir zam gelecek. Çiftçinin girdi maliyetlerinin artması, gıda enflasyonunu da yukarıya çekecek. Bu da vatandaşa zam olarak doğrudan yansıtılacak.

sut.jpg

ET VE SÜT ÜRÜNLERİNE ZAM GELECEK

Yemde KDV’nin yüzde 10’a çıkarılması, yem fiyatlarına yüzde 10 zam anlamına geliyor. Bu da et ve süt fiyatlarına yansıtılacak bir miktar olarak öngörülüyor. Yani yakın zamanda et ve süt ürünlerine ciddi anlamda zam yansıtılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum