Estetik Cerrahide Botoks Mucizesi
Estetik ve Plastik Cerrahinin en önemli mucizelerinden birisidir, Yaşlanmayı geciktiren, aşırı mimik kullanımından dolayı ciltteki kırışmalara engel olan ve bunun yanı sıra birçok sağlık sorununun tedavisinde de kullanılan mucizevi sonuçları olan bir operasyondur.
Botoks Nedir?
Botoks yönteminde botilinum toksin adı verilen bir madde kullanılır. Bu toksin laboratuvar koşullarında ilaç olarak üretilir ve toz halinde bulunur. Doktorun tedavisine göre belli miktarda ve markasına göre serum fizyolojikle sulandırılır. Botoks sinir-kas iletim siteminde proteinleri bağlayarak asetilkolin maddesinin salınmasını engeller. Bu serumdaki botolinum toxin maddesi doktor tarafından çok küçük miktarda, kas içine enjekte edilerek, kırışıklıklara neden olan kasların rahatlaması sağlanır.
Peki botoks nasıl etki eder?
Botoks kaslarla sinir hücreleri arasındaki sinyal alışverişini engeller. Enjekte edilmiş kaslarda kasılma olmaz bu sayede istenilen görünüm elde edilmiş olunur.
Botoks en sık alın hatlarında, kazayağında (göz çevresindeki çizgilerde) ve kaş çevresinde kullanılmaktadır. Güneş ve yer çekimi botoksu bozmaz. Ayrıca dudak hatları için de uygulanabilir.
Botoks nasıl uygulanır?
Botoks uygulanması anestezi gerektirmeyen ve sadece birkaç dakikanızı alan kolay bir işlemdir. Kasa iğneyle botoks işlemi sadece belirli rahatsızlıklarda uygulanır. İşlemin tam etkisi yaklaşık 3 ile 7 gün arasında değişmektedir. En iyi sonucu alabilmek için en az bir hafta öncesinden alkol tüketimini bırakmanız gerekmektedir. Ayrıca aspirin ve iltihap önleyici ilaçların da tüketimini botoks işleminden en az 2 hafta önce bırakmanız gerekmektedir.
Botoks uygulaması nerelere uygulanır?
Botoks, yüzünüzdeki ya da vücudunuzdaki kırışıklıklara enjeksiyon yöntemiyle uygulanan geçici bir tedavi yöntemidir. Botoks uygulamasıyla özellikle:
● alın bölgesindeki yatay çizgiler
● iki kaş arasındaki kızgınlık ifadesi veren dikey çizgiler
● gözün dış tarafındaki kazayağı denilen çizgiler
● burnun yan duvarındaki çizgiler
● ağız kenarındaki dikey çizgiler
● çene ucundaki kırışıklıklar
● boyun bölgesindeki yatay ve dikey çizgiler
● burun ucu düşüklüğü
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.