Esogü’de 8. T-plus Konferansı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Esogü’de 8. T-plus Konferansı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından, “T-Plus (Trainer’s Proffessional Learning and Unlimited Sharing / Öğretmen Eğiticiler)” konulu çalıştay düzenlendi....

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından, “T-Plus (Trainer’s Proffessional Learning and Unlimited Sharing / Öğretmen Eğiticiler)” konulu çalıştay düzenlendi.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştay, Türkiye’nin birçok üniversitesinden yabancı diller yüksekokulu çalışanları, hazırlık programlarında görev yapan öğretmen eğiticilerini ve idarecileri bir araya getirdi. Bu yıl 8’ncisisi düzenlenen çalıştayın konusu öğrenciler oldu. Bu sebeple etkinlik boyunca öğrenciler de çalıştayda görev aldı.

Çalıştay, bazı üniversitelerin Sürekli Profesyonel Gelişim Birimleri’nin nasıl kurulacağı, gerekliliği, sürekli profesyonel eğitimin nasıl yapılabileceği; peer observation, trainer observation ve management observation birimlerinin akademik gelişmeye katkısı gibi konularda deneyimlerini sundukları bir oturumla başladı. Daha sonra çalışma grupları, "observation process", "peer observation" ve "feedback language" gibi konuları aralarında tartıştılar ve burada hazırladıkları posterleri, bir sonraki oturumda sundular.

Çalıştay bir panel tartışması ile sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.