Esnaftan ''Alo Un Hattı''

Esnaftan ''Alo Un Hattı''

Konya'da bir firma, kurduğu 'Alo Un Hattı'na gelen çağrılar doğrultusunda fabrikalardan aldığı unu, evlere ve iş yerlerine servis ediyor

Konya'da bir firma, kurduğu ''Alo Un Hattı''na gelen çağrılar doğrultusunda fabrikalardan aldığı unu, evlere ve iş yerlerine ücretsiz servis ediyor.
     Konya'da 30 yıldır un satışı yapan bir firmanın yetkilisi olan Bahattin Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rekabet ortamının artmasıyla, sektörde farklı hizmetler sunma arayışına girdiklerini söyledi.
     Tüketicilerin, daha ''ucuz olsun'' diye fabrikadan un satın aldıklarını ancak nakliye ücretiyle birlikte maliyetlerinin yükseldiğini savunan Karakaya, sektördeki bu problemi göz önünde bulundurarak hem fabrikaları hem de tüketiciyi sevindirecek ''Alo Un Hattı''nı kurduklarını açıkladı.
     İl genelinde yaklaşık 6 fabrikadan aldıkları unları, ''Alo Un Hattı''na gelen istekler doğrultusunda evlere, pide ve etli ekmek salonlarına ücretsiz servis ettiklerini dile getiren Karakaya, ''İlk servise başladığımızda sadece evlere un taşıyorduk. Ancak zamanla iş yerlerine de un taşımaya başladık. Bir çuval da olsa servis yapıyoruz'' dedi.
     Evlere ve iş yerlerine servis yapmaya başladıktan sonra un satışlarının 10 kat arttığını ifade eden Karayaka, müşterinin una ulaşım maliyetini yarıya düşürdüklerini anlattı.
     Konya'da un ihtiyacı olan kesimin yüzde 50'sinin cep telefonunda ''Alo Un Hattı''nın numarasının kayıtlı olduğunu ileri süren Karakaya, şunları kaydetti:
     ''Konya merkezde ayda 6 bin çuval civarında un dağıtımı yapıyoruz. Fabrikada un olmadığı zaman da bizde un bulunabiliyor. Üç adet 4 bin çuval kapasiteli depomuz var. Özellikle yaz aylarında etli ekmek solanlarının un bulmakta sıkıntı çekmemesi için bu depolarda unlarımızı stokluyoruz.''
    
     -''Müşteriler etli ekmek bekliyor, un getirir misiniz-''-
    
     Konya'da etli ekmek gibi geleneksel yemeklerin sıklıkla tüketildiğini anımsatan Karakaya, şöyle devam etti:
     ''Alo Un Hattı'na özellikle zor durumda kalanlar talep gösteriyor. Kurban Bayramı'nın ikinci günü bir etli ekmek salonundan telefon geldi. İş yeri sahibi, 'Müşteriler sırada, hamurum kalmadı. Müşteriler etli ekmek bekliyor, un getirir misiniz-' dedi. Yine Ramazan ayı öncesi yufka açmak için bir araya gelen kadınlardan biri, unu olmayınca yufka açamamış. Hattı arayarak, 'Kadınlar dağılmadan acele un getirin' diyerek un istedi.''
     Evde yalnız kalan yaşlı kadınların, dışarı çıkamadığı için ''Alo Un Hattı''nı daha çok aradığını vurgulayan Karakaya, ''İlerleyen günlerde servis araçlarımızın üstüne 'Unbulans' yazmayı düşünüyoruz'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.