Esnaf şehitlerini unutmadı

Esnaf şehitlerini unutmadı

Konya Esnafı son günlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimiz ve tüm şehitler için kardan adam yaparak şehitlerimizi unutmadığını gösterdi

2016 yılını geride bırakacağımız şu günlerde terör olayları, 15 Temmuz ve Fırat Kalkanı Operasyonu'nda sayısız şehit ve gazi verildi. Konya bedesten çarşı esnafı da son dönemde artan terör olaylarına tepki göstermek ve şehitleri anmak için kardan adam yapıp üzerine yazı yazarak yaşanan olayları unutmadıklarını gösterdi.

Bedesten çarşısı esnafı Mustafa Akyol ve Musa Göksu dükkanların önünü kardan temizlerken böyle birşey yapmak fikri akıllarına geldiğini söylediler. Mustafa Akyol," Kar bu yıl çok güzel yağdı ancak karın eğlencesini yaşayamadık. Bu yıl ülkecek çok zor şeyler yaşadık ve çok kayıp verdik. Biz burada ellerimiz bağlı birşey yapamazken askerlerimiz bizim için gözününü kırpmadan canlarını feda ediyorlar. Biz de yolda geçenlerin görüp şehitlerimizi unutmaması için böyle birşey yaptık" dedi.

HALEP'TE UNUTULMADI    

Bir kardan adam da Halep için yapan Bedesten Çarşısı esnafı Adem Cankaleli Halep'te yaşanan olaylarında unutulmaması gerektiği için böyle birşey yaptığını belirtti. Cankaleli," Halep'te yaşanan katliam gerçekten insanlığa sığmayan bir şey. Bu yıl terör dünyayı esir aldı ve artık bunun bir son bulmasını istiyoruz. Bazı vatandaşlar elimizden birşey gelmeyeceğini düşünüyorlar. Bu yanlış bir düşünce. Bizim bu olaylara alışmamamız lazım" ifadelerini kullandı.

Yapılan kardan adamlarla hatıra fotoğrafı çektiren esnaflar ve vatandaşlar ise bu olayların böyle güzel şeylerle unutulmamasını takdir etti. Yaşanan terör olaylarının ve katliamların son bulmasını dilediler.

TOLGA PARLAK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum