Eskişehirli Kadınlar Güler Sabancı İle Buluştu

Eskişehirli Kadınlar Güler Sabancı İle Buluştu

TeknoSA’nın, kadınları bilgisayar ve internet dünyası ile tanıştırmak için başlattığı ‘Kadın İçin Teknoloji’ ücretsiz bilgisayar eğitimleri, Eskişehir’de üçüncü mezunlarını verdi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı...

TeknoSA’nın, kadınları bilgisayar ve internet dünyası ile tanıştırmak için başlattığı ‘Kadın İçin Teknoloji’ ücretsiz bilgisayar eğitimleri, Eskişehir’de üçüncü mezunlarını verdi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman, eğitim alan kadınlara başarı belgelerini verdi.

Teknosa’nın 2007 yılında başlattığı 'Kadın İçin Teknoloji Projesi' devam ediyor. Proje, kadınların temel bilgisayar kavramları, programları, internete giriş, e-posta gönderimi ve sosyal medya gibi birçok alanda bilgi sahibi olmalarına ve teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanmalarına imkan sağlıyor. Bugüne kadar 13 binden fazla kadına bilgisayar eğitimi verilen Kadın İçin Teknoloji Projesi, Eskişehir ayağında oluşan yoğun ilgi ve talep nedeniyle üçüncü mezunlarını verdi.

Eskişehir’de düzenlenen 'Sabancı Topluluğu Kadınlar Buluşması’nda, ‘Kadın İçin Teknoloji’ eğitimlerinin üçüncü dönem mezunlarına, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman’ın katılımıyla başarı belgeleri verildi.

GÜLER SABANCI: TEKNOLOJİ OKUR YAZARLIĞI GELECEĞE YATIRIM DEMEK

Törende, kadınların bu eğitimler sayesinde bilgisayar kullanmayı öğrenerek, kişisel gelişimleri için önemli bir adım attığını belirten Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Teknolojiye yakın olmak, toplumsal gelişmenin önemli göstergelerinden biri. Kadın İçin Teknoloji Projesi, kadınların teknoloji okur yazarlığını artırarak aynı zamanda çocuklarımıza ve geleceğimize de yatırım yapıyor. Teknoloji okur yazarlığı; gelişen kadınlarımız, iş gücüne katılım ve girişimcilik konularında da ön plana çıkıyor. Teknosa, bu kapsamda Kadın İçin Teknoloji Projesi’ne devam ediyor. Bu eğitim programı ile 7 yılda 53 ilde 13 binin üzerinde kadına eğitim verildi.” şeklinde konuştu.

NECİL OYMAN: ‘KADIN İÇİN TEKNOLOJİ’ EĞİTİMLERİNİ DE 81 İLE YAYACAĞIZ

Teknolojiye ihtiyaç duyulan anlarda ve farklı kanallarda her zaman tüketicilerin yanında olmayı hedeflediklerini paylaşan Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman, "Kadın İçin Teknoloji Projesi, Türkiye’de teknolojiyi herkes ile buluşturma amacımıza paralel olarak doğdu. Projenin hayata geçtiği 2007 yılından bu yana, kadınların bilgisayar kullanım oranı neredeyse 2 kat arttı. Bu sürece sağladığımız ve sağlamaya devam edeceğimiz katkıdan dolayı mutluyuz. Şu anda 79 ilde olan mağaza ağımız, çok yakında 81 ile ulaşacak. Kadın İçin Teknoloji Projesi’nde de hedefimiz, eğitimleri 81 ilde yaygınlaştırmak. Türkiye’de ulaşamadığımız, bilgisayarın sunduğu faydalardan yararlanamayan kadın kalmasın istiyoruz." diye konuştu.

Eskişehir’de gerçekleşen törende, Sabancı Vakfı ve Teknosa’nın gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine ilişkin yapılan bilgilendirmelerin ardından, Kadın İçin Teknoloji Projesi kapsamında eğitim alan kadınların başarıları kutlandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.