Eskişehir’de 236 Adet Bisiklet Dağıtılacak

Eskişehir’de 236 Adet Bisiklet Dağıtılacak

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, Sağlık Bakanlığı’nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, 236 adet bisiklet dağıtacağını söyledi.Eskişehir Valilik Meyda...

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, Sağlık Bakanlığı’nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, 236 adet bisiklet dağıtacağını söyledi.

Eskişehir Valilik Meydanı’nda 236 adet bisikletin 20 Mayıs’ta dağıtılacağını açıklayan Dr. Demirel, "Hedefin hayata geçirilmesi için en iyi alternatiflerden birisi de vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülmektedir. Bakanımızın talimatları doğrultusunda, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bir proje hazırlanmış ve proje kapsamında çeşitli hedef gruplara bisiklet dağıtımı yoluyla hareketli hayat tarzının benimsetilmesi hedeflenmiştir. İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, gençlerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak, sağlıklarının korunması amaçlı Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde liselere 9.,10.,11. sınıfları kapsayacak şekilde 20 Mayıs 2016 Cuma günü saat 10:00’da 236 adet bisiklet Valilik meydanında yapılacak törenle dağıtılacaktır" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.