Eskişehir Baro Başkanı Öztekin: Bu Yargı Paketi Değil, Baskı Paketi

Eskişehir Baro Başkanı Öztekin: Bu Yargı Paketi Değil, Baskı Paketi

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, AK Parti’nin Meclis’e sunduğu 35 maddelik yargı paketini ‘baskı paketi olarak’ değerlendirdi. Öztürk, “Ben buna baskı paketi diyorum. Aslında yargı paketi falan değil. Zaten ne çektiysek paketlerden...

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, AK Parti’nin Meclis’e sunduğu 35 maddelik yargı paketini ‘baskı paketi olarak’ değerlendirdi. Öztürk, “Ben buna baskı paketi diyorum. Aslında yargı paketi falan değil. Zaten ne çektiysek paketlerden çektik.” dedi.

Eskişehir Barosu Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olarak seçimlere katılan mevcut Başkan Öztekin, ‘herkes için hukuk, herkes için adalet, adalet için avukat diyoruz’ sloganıyla yola çıktıklarını belirtti. Avukatların yargının yurttaş adına görev yapan asli unsuru olduğunu vurgulayan Başkan Öztekin, avukatların örgütlü gücü olan baroların da halkın avukatı olduğunu kaydetti. Baro olarak sürekli yasalar ve mevzuatlarla ilgili çok sayıda konferanslar düzenlediklerini aktaran Başkan Öztekin, bu kadar çok etkinlik yapılmasında fabrika gibi çalışmalarına neden olan yasalar olduğunu dikkat çekti. "Bu konuda Adalet Komisyon başkanıyla görüşmüştük. Fabrika gibi çalıştıklarını onlar da itiraf ettiler." diyen Başkan Öztekin, AKP’nin Meclis’e sunduğu yargı paketini de eleştirerek, şöyle dedi: "Yaptığımız panellerin birçoğu temel yasalarla ilgili. Hala meslektaşlarımız bu konuda uyum sağlayamadı. Özellikle ceza mevzuatının bu kadar değiştiği bir ülke kesinlikle yok. Bakın yine 35 maddelik bir yargı paketini çıkarmak için Meclis’e sundular.. Ben buna ‘baskı paketi’ diyorum aslında. Bu yargı paketi falan değil. Zaten ne çektiysek paketlerden çektik."

Divan Başkanlığı'na seçilen Avukat Halil Nişancı’da demokratik hukuk devletine vurgu yaptı ancak Türkiye’nin bu idealin tersi günler yaşadığını aktardı. En temel hukuk kurallarının hiçe sayıldığını, yasalarla oyuncak gibi oynandığını kaydeden Divan Başkanı Nişancı, "Kendi siyasi çıkarları doğrultusunda şekillendiren, yargıyı geometrik şekillerle ifade ederek içine nifak sokan, hatta çoğu kez tehdit eden, yargıyı siyasi çıkarları uğruna bir silah gibi kullanan bir yürütme erkiyle karşı karşıyayız. Hukuk devletinde yargı yürütmeye karşı bağımsız ve tarafsız olmalıdır." diye konuştu.

‘BİZ HUKUKÇUYUZ, KİMSEDEN EMİR ALMAYIZ, ASLA EĞİLİP BÜKÜLMEYİZ’

"Yapılan tüm olumsuz yasal düzenlemelere rağmen, sindirilemeyen, susturulamayan, yegane direniş mevzisi biziz. Biz son kaleyiz." ifadesini kullanan Nişancı, şöyle konuştu: "Halkımızın hak ve özgürlüklerinin en büyük güvencesi olan bu kale düşmeyecek, Bu öyle biline. Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını, özgür ve bağımsız savunmayı, yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığını, kişilerin adil yargılama haklarını neye mal olursa olsun var gücümüzle savunmaya devam edeceğiz. Biz avukatız, hukukçuyuz, güce tapmadığımız gibi, zulme ve baskıya da boyun eğmeyiz. Hiç kimseden emir almayız. Gerekirse kırılırız, ama asla eğilip bükülmeyiz. Hedefimiz, idealimiz adalettir, hep onu arar onun peşinde koşarız. Biz gücümüzü üstünlerden ve güçlülerden değil, hukuktan, haktan ve halktan alırız."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.