Eski AKP'li Bahçeli'ye yardımcı oluyor

Eski AKP'li Bahçeli'ye yardımcı oluyor

MHPye geçtiği 28 Ocak 2011 tarihinden sonraki ilk kongrede MYKya girmeyi başaran Murat Başesgioğlunun, partinin 12 genel başkan yardımcısından biri olması bekleniyor

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 10. Olağan Genel Kurultayı’nda 725 oyla 6. defa Genel Başkan seçilen Devlet Bahçeli’nin yarıdan fazlasını yeni isimlerden oluşturduğu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yeni üyelerinden biri de, İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu oldu.
 
Genel Başkan seçiminin ardından yapılan MYK seçimi sonrasında, 75 kişilik MYK’ya yüzde 51 oranında yeni isimler girmeyi başardı. Buna göre 37 isim MYK’daki yerini korurken, 38 isim ise MYK’nın yeni üyeleri oldu.
Sırada “Başkanlık Divanı” var
 
MHP’yi yeni dönemde yönetecek Genel Başkan ve MYK üyelerinin belli olmasının ardından, Devlet Bahçeli’nin kurmay kadrosunu oluşturacak olan “Başkanlık Divanı” üyelerinin seçimi yapılacak. Bu hafta içinde gerçekleşmesi beklenen Başkanlık Divanı’nda 12 Genel Başkan Yardımcısı ile Genel Sekreter ve Yardımcısı görev alıyor.Murat Başesgioğlu’nun MYK’nın ardından Başkanlık Divanı’na da girmesi ve partinin 12 Genel Başkan Yardımcısı’ndan biri olması büyük olasılık olarak değerlendiriliyor.
 
Bahçeli, Başesgioğlu’nun tecrübesinden faydalanmak istiyor
Ülkemizin günümüzde en tecrübeli milletvekillerinden biri olan Murat Başesgioğlu; 18, 19, 20 ve 21. Dönemde Kastamonu, 22 ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 55. Hükümette İçişleri Bakanı, 58 ve 59. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 60. Hükümette Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.