Eşinin Çocukluğunun Geçtiği Tarihî Evde Resim Sergisi Açtı

Eşinin Çocukluğunun Geçtiği Tarihî Evde Resim Sergisi Açtı

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen “Kurtuluş Haftası” etkinlikleri kapsamında İslamoğlu Kültür Sanat Evi'nde, ressam Sema Özenirler’in beşinci kişisel sergisi açıldı.

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen “Kurtuluş Haftası” etkinlikleri kapsamında İslamoğlu Kültür Sanat Evi'nde, ressam Sema Özenirler’in beşinci kişisel sergisi açıldı. Özenirler’in eşinin çocukluğunun bu evde geçtiği, daha sonra aile tarafından belediyeye bağışlanarak restore ettirildiği belirtildi. Serginin açılış törenine Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve eşi, Belediye Bakanı Ali Erdoğan ve eşi, İl Jandarma Komutanı Fuat Kömürcü ve eşi, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak ve ressam Özenirler'in yakınları katıldı.

Açılışta konuşan Özenirler, gözyaşlarına hâkim olamayarak, “Böylesine önemli bir haftada, ailemiz için anlamı çok büyük olan bir mekanda böyle güzel bir sergi açabilme fırsatı verdiği için belediye bakanımıza, belediye çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. Ardından açılış kurdelesi, protokol eşleri tarafından kesildi. Ev hakkında bilgi veren Sema Özenirler, "Eşimin çocukluğu bu evde geçti. Ben dayı kızı olduğum için tatillerde geldiğim zaman geziyordum, buraları görüyordum. Sevdiğim bir evdi, bilhassa kapısı çok hoşuma gidiyordu. Bu evi Uşak Belediyesi alıp restore etmeye başlayınca, geçtiğimiz sene Necati Cumalı’nın Urla’daki evinde resim sergisi açtım. Oradan esinlenerek burada da kayınpederim ve kayınvalidemin ruhları şâd olsun dedim, böyle bir şey düşündüm. Bugün çok duygulandım, eşimin doğup büyüdüğü bir evde sergi açmak beni çok mutlu etti." şeklinde konuştu. Sergide 39 eser bulunduğunu kaydeden ressam Özenirler, "Beşinci kişisel sergim. 14 karma resim sergisine katıldım. Hâlâ çalışmalarıma devam ediyorum. Sanatın her türünü seviyorum. Aynı zamanda koro çalışmalarına gidiyorum. Gençlerimiz sanatla uğraşsınlar.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.