Eşini Vuran Kocanın Cezası Ağırlaştırılmış Müebbete Çevrildi

Eşini Vuran Kocanın Cezası Ağırlaştırılmış Müebbete Çevrildi

Adana’da eşini pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapse mahkum edilen katil zanlısı kocanın cezası, Yargıtay tarafından az bulunarak ağırlaştırılmış müebbete yükseltildi. Devamlı şiddet gördüğü için annesinin evine...

Adana’da eşini pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapse mahkum edilen katil zanlısı kocanın cezası, Yargıtay tarafından az bulunarak ağırlaştırılmış müebbete yükseltildi.

Devamlı şiddet gördüğü için annesinin evine sığınan 40 yaşındaki Hülya Işık, 28 Eylül 2012 günü ‘koruma süresini' uzatmak için jandarma karakoluna giderken, eşi 42 yaşındaki Hacı Demirtaş tarafından öldürüldü. Olay yerinden kaçan Hacı Demirtaş, Yüreğir ilçesine bağlı Kadıköy köyünde ber evin mutfağının tezgahının altında saklanırken yakalanıp tutuklandı. Yargılandığı, Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 31 Aralık 2012'de yapılan ilk duruşmada katil zanlısı koca Demirtaş, 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapse mahkum edildi. Hülya Işık'ın ailesinin itirazı üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararı bozarak, katil zanlısının ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesini istedi.

Yerel mahkemede yeniden yargılanan Demirtaş, "Eşimle önceleri çok mutluyduk. Sürekli annesinin evine gittiği için aramız bozuldu. Bu yüzden kendisini dövdüm. Eşim evdeki 51 bin lira paramı ve altınları alıp annesinin yanına kaçtı. Barışmak, eve dönmesi için konuşmaya gittim. Bahçede 12 saat oturdum. Bir erkek gece eve geldi sabaha kadar kaldı. Hülya, Adana'ya veya başka yere gider kaybolur diye hiç konuşmadan beni görmediği yerden bir el ateş ettim. Keşke olmasaydı. Aldatıldığımı düşündüğüm için öldürdüm." şeklinde savunma yaptı.

Öldürülen Işık'ın annesi Hava Işık ise "Kızım şiddet gördüğü için yanıma sığınmıştı. Olay günü koruma süresini uzatmak, tehdit şikayetinde bulunmak için karakola gidiyordu. Evden çıkarken öldürüldü." diyerek, sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, Yargıtay'ın talebi doğrultusunda, Demirtaş'ı, 'tasarlayarak insan öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.