Eşini darp eden kişiye temizlik cezası

Eşini darp eden kişiye temizlik cezası

Konya'nın Seydişehir ilçesinde karısını darp eden bir kişiye, 2 ay kamuya yararlı işte çalışma cezası verildi

Konya'nın Seydişehir ilçesinde eşini darp eden bir kişiye, kamuya yararlı işte çalışma cezası verildi.
     Yaklaşık 3 ay önce meydana gelen olayda, ailevi nedenlerden dolayı tartıştığı 2 çocuk annesi olan eşi Fatma Sağdıç'ı (32) darp ettiği iddiasıyla Seydişehir Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ramazan Sağdıç'a (34), 2 ay 14 gün hapis cezası verildi.
     Mahkeme heyeti, Ramazan Sağdıç'ın sabıkası olmadığı için cezayı 2 ay süreyle kamuya yararlı bir işte çalışma cezasına çevirdi.
    
     -Her akşam okulda temizlik ve çaycılık yapıyor-
    
     Ramazan Sağdıç, alınan karar gereği, Seydişehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan bilgisayar ve adli takip elemanı kursunun verildiği Seydişehir Ticaret Meslek Lisesi'nde akşam saatlerinde temizlik, çaycılık gibi işler yapıyor.
     27 Şubat'ta başlanan ceza uygulaması kapsamında Sağdıç, hergün gittiği Seydişehir Ticaret Meslek Lisesi'nde 17.00-22.00 saatleri arasında çalışıyor.
     Eti Alüminyum A.Ş'nin özelleştirilmesi sonucu 4/C kapsamında bir ilköğretim okulunda görevlendirilen Sağdıç'ın, hakkında verilen karara uyup uymadığı ise Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından kontrol ediliyor.
     Ramazan Sağdıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle ilk 2007 yılında bir tartışma yaşadıklarını, bu olay sonrası eşinin kendisinden şikayetçi olduğunu söyledi.
    
     -''Bu ceza bana ders oldu''
    
     Olayın ardından barıştıkları eşinin o tarihte şikayetini geri aldığı için hakkında yasal işlem başlatılmadığını ifade eden Sağdıç, şunları kaydetti:
     ''2011 yılında yine aramızda geçen bir tartışma sonucu eşim benden ikinci kez şikayetçi oldu. Sonra yine şikayetini geri aldı ancak bu defa mahkeme, hakkımda kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verdi. Sinirlerime hakim olamayarak eşime bir tokat vurmuştum. Şiddet iyi bir şey değil, kötü bir şey. Bu ceza bana ders oldu. Böyle şiddete başvuran arkadaşlarıma da ders olsun. Böyle birşey yapmalarını istemem, şiddete başvurmasınlar. Tavsiyem, sinirlendikleri anlarda farklı şeylerle uğraşsınlar.''
     Cezasının 27 Nisan'da biteceğini dile getiren Sağdıç, ''İlk gün eve cezadan dolayı geç gittim. Eşim üzüldü, şikayetçi olduğu için pişman oldu. Hatta 'böyle ceza mı olur' diyerek bu duruma tepki gösterdi. Fakat yapacak birşey olmadığı için hergün okulda çalışarak cezamı çekiyorum'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.