Esenyurt'ta Vatandaşlardan "Su Boşa Akıyor" Tepkisi

Esenyurt'ta Vatandaşlardan "Su Boşa Akıyor" Tepkisi

Esenyurt'ta 3 gün önce başlatılan kazı çalışmasının halen bitirilememesi vatandaşları çileden çıkardı. Örnek Mahallesi 1413. Sokak'ta 3 gün önce başlatılan kazı çalışmasının halen bitirilememesi tepki çekiyor. Evlerinde 3 gündür...

Esenyurt'ta 3 gün önce başlatılan kazı çalışmasının halen bitirilememesi vatandaşları çileden çıkardı.

Örnek Mahallesi 1413. Sokak'ta 3 gün önce başlatılan kazı çalışmasının halen bitirilememesi tepki çekiyor. Evlerinde 3 gündür su ve doğalgaz verilemeyen mahalle sakinleri bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyor. Vatandaşlar, evlerinde suların kesik olması nedeniyle kazı alanında boşa akan sudan evlerine su götürdüklerini ve bu şekilde ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirtti.

3 gündür evlerinde su ve doğalgaz olmadığını kaydeden Muhammed Zaytun, "Belediyeden çalışma ekibi geldi. Çalışma yaparken burada suyu kazdılar. Su boşa akıyor. Yani burada yazık günah. Su yok diye diye sesleniyorlar. Burada sular boşuna akıyor. Belediye başkanını aradık, belediyeyi aradık, Büyükşehir'i aradık kimse telefonları açmadı. Açıyorlar müzik dinletiyorlar. Yani biz şikayetçiyiz. Biz mahalleli olarak şikayetçiyiz. Buna bir çözüm bulmaları lazım" dedi.

Mahalleli olarak belediyeden şikayetçi olduğu aktaran Sabahattin Kurt, "2 gündür burada toplasan 2 metrelik yer. Elektrik şebekesi çöktü. Telefon kabloları çöktü. Benim evimin doğalgazı 3 gündür yok. Banyo yapamıyorum. Kokuyorum şu anda. Suyumuz yok. Artık onlardan da vazgeçtik. Şurada milli servet. İstanbul'da bağırıyorlar suyunuzu az kullanın, israf etmeyin, boşa kullanmayın. 2 gündür suyumuzu boşa akıtıyorlar. Bırakıp gittiler" şeklinde konuştu.

Cemil Ulusu adlı vatandaş, "10 dakika önce arıyorum bana diyor ki elemanlar çalışıyor orada ben diyorum gidip bakacağım tamam git bak diyor. Geliyorum kimse yok. 3 gün oldu bu su yok. Şimdi tekrar arıyorum ya bizimkiler yapamamış kimi aradın sen diyor. Yalan söylüyorlar. İlgilenen bir Allahın kulu yok yani. Fen İşlerini de aradım burayı yapanları abi haberimiz yok diyorlar" ifadelerini kullandı.

Çalışma alanının yanındaki bir apartmanın alt tarafının kazılması da apartmanda oturanları korkutuyor. Apartmanda oturan Durmuş Taştan, "Belediyeden, çalışanlardan, Büyükşehirden şikayetçiyim. Kazı sonucu evin temeli söküldü. Ev başımıza uçacak. Sularımız yok, doğalgazımız yok, elektriğimiz yok, can güvenliğimiz yok en baştan" diye tepkisini dile getirdi. Mahalle sakinleri kazı çalışmalarının bir an önce bitirilip evlerine su ve doğalgaz verilmesini istiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.