Esedçi gazete çocukların namazından rahatsız!

Esedçi gazete çocukların namazından rahatsız!

Tüm-Din-Der ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "7 Yaşındayım, Namaza Başlıyorum" projesini hayata geçirmesi ve 7 bin minik yavrunun aynı anda saf tutmasını sağlaması; CHP'nin gazetesi Yurt'u rahatsız etti.

Tüm-Din-Der ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “7 Yaşındayım, Namaza Başlıyorum” projesini hayata geçirmesi ve 7 bin minik yavrunun aynı anda saf tutmasını sağlaması; CHP’nin gazetesi Yurt’u rahatsız etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gazetesi Yurt, çocukların namaz kılmasından rahatsız oldu. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu Yurt Gazetesi; Tüm Din Hizmetleri Derneği (Tüm-Din-Der) ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “7 Yaşındayım, Namaza Başlıyorum” projesini hayata geçirmesi ve 7 bin minik yavrunun Fatih Camii’nde birlikte namaz kılmasını, “Taliban modeli” olarak tanımladı ve “Burası Afganistan değil, Fatih” başlıklı bir haber yaptı.

7 bin çocuğun namaza başlamasına vesile olan Tüm Din Hizmetleri Derneği Genel Başkanı Metin Kaçar, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) “Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onları namaza alıştırın” Hadis-i Şerif’inden yola çıktıklarını ifade ederek; Yurt gazetesine tepki gösterdi. “Türkiye ne Afganistan, ne de Pakistan’dır” diyen Kaçar, “Arzumuz bu yazıyı yayınlayan kişilerin yanlışlarından dönmeleridir. Hak ve hakikati görmelerini isteriz. Allah (c.c.) o kardeşlerimize de namaz sevgisi nasip etsin” diye konuştu.

Yurt Gazetesi’nden Kerem Çalışkan ise, gazetelerinde yer alan haberi savundu. Çalışkan, çocuklara toplu namaz kıldırmayı siyasi olarak gördüğünü söyledi ve “O yaştaki çocuklara topluca namaz kıldırmak eylemi siyasal İslam’ın yöntemidir. Bu yüzden karşıyız” ifadelerini kullandı.

Yağız Kılıç / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.