Esaretten kurtarıyor

Esaretten kurtarıyor

Konya'daki törene katılan MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin Gök, "Çocuklarını okutmayan bir millet yok olmaya mahkumdur" sözünü hatırlatarak, eğitimin insanları esaretten kurtarıp özgürlüğe götürdüğünü kaydetti

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı 'İlköğretim Haftası' nedeniyle Meram Gödene TOKİ İmam Hatip Ortaokulu'nda kutlama programı düzenlendi. Törene Vali Muammer Erol, Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin Gök, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Konya Minibüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Muharrem Karabacak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar'ın yanı sıra çok sayıda eğitimci, veli ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, eğitimin önemine vurgu yaptı.

BİLGİYİ SEVGİYLE VERELİM

Binlerce öğrenci için ders zilinin bugün çaldığını belirten Gürsoy, "Öğrenciler tatildeyken yöneticiler okulların eksiklerini giderdi. Yeni okul yapım çalışmaları devam ediyor. 109 okul projemiz var. 50 tanesi 2015 yatırımıdır. Il genelinde 78 okulun onarımı tamamlandı. 30 okulumuz ise bugün eğitime başladı. Okul kitapları yine ücretsiz olarak öğrencilere dağıtıldı. Başarılı bir eğitim yılı hedefliyoruz. Alaaddin Keykubat, Mevlana ve Sadrettin Konevi'nin şehri Konya'yı eğitimde daha iyi bir yere taşımak için gayret sarfediyoruz. Türkiye ortalamasının üstünde başarımız. Öğretmen sayımız 2 bin daha arttı. Öğretmen açığı olmayan nadir illerden biriyiz. İlimize bin 184 öğretmen atandı. Çiçeği burnunda öğretmen arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bugünlere, bu görevlere gelmemizde bize ışık olan öğretmenlerimizi unutmuyoruz. Bizler de bilgiyi sevgiyle verelim. Mevlana, 'Gözle bakan yüzü, gönülle bakan özü görür' der. Öğrencilere gönülle bakalım" dedi. Öğrencilere de seslenen Gürsoy, "Okul bizim ikinci yuvamız. Dostluğu ve arkadaşlığı okulda öğreniyoruz. Bakanlığın Eğitim ve Bilişim Ağı (EBA)'yı mutlaka kullanalım. Veliler öğretmenlerle ilişkilerini güçlendirmeli. Peygamberimiz bir hadisinde, 'Ya öğreten ya öğrenen, ya dinleyen ya ilmi seven ol. Sakın beşincisi olma' diyor. Bizlerde ilk dörtte yerimizi alalım. Yeni yıl hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.

ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİLER

Gürsoy'un ardından söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin Gök de, 18 milyona yakın öğrencinin bugün eğitim yuvalarına koştuğunu, ülkenin dört bir yanında yeni dönem heyecanının yaşandığını belirtti. Konya'nın eğitim şehri olduğunu belirten Gök, yeni dönemde de kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra yarışma organizasyonlarının da devam edeceğini belirtti. "Çocuklarını okutmayan bir millet yok olmaya mahkumdur" sözünü hatırlatan Gök, eğitimin insanları esaretten kurtarıp, özgürlüğe götürdüğünü söyledi. Protokol konuşmalarının ardından okul öğrencileri şiirler okudu, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Gösterinin ardından okulun 8. sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan 5. sınıf öğrencilerine çiçek verdi. Törenin ardından protokol üyeleri okulu gezdi, öğrencilerle sınıfta sohbet etti.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.