Erzurum Mal Meydanı'nda Üçüncü Gün Kurbanlık Satışları Durdu

Erzurum Mal Meydanı'nda Üçüncü Gün Kurbanlık Satışları Durdu

Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nda kurbanlık satışları, bayramın üçüncü günü durdu. Büyükbaşın bulunmadığı pazarda, küçükbaşlar da düşük fiyatla alıcı bekliyor.Türkiye'nin önemli hayvan pazarlarından Erzurum Mal Meydanı'nda kurbanlık...

Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nda kurbanlık satışları, bayramın üçüncü günü durdu. Büyükbaşın bulunmadığı pazarda, küçükbaşlar da düşük fiyatla alıcı bekliyor.

Türkiye'nin önemli hayvan pazarlarından Erzurum Mal Meydanı'nda kurbanlık satıcıları, bayramın üçüncü gününde işlerin kesat gitmesinden şikayetçi. Şerefe, arife ve bayramın ilk gününde kurbanlık satışlarının zirve yaptığını belirten besiciler, üçüncü gün siftah yapamamaktan muzdarip. Kurbanlık büyükbaş hayvanların tamamının satıldığını dile getiren besiciler, ellerindeki küçükbaşları satmak için fiyatları düşürdüklerini dile getirdi. Kurbanlıkların bayramın birinci gününe kadar iyi fiyatla satıldığına dikkat çeken besiciler, kalanları ise yüzde 30-40 ucuza satmaya çalıştıklarını kaydetti.

Besicilerden Hasan Perktaş, arife günü 600 TL'ye sattıkları küçükbaşların, bayramın üçüncü günü 350 TL'ye düştüğünü ifade etti. Kurbanlık satışlarının önceki yıllara göre iyi gittiğine ve pazarda büyükbaş hayvan kalmadığına dikkat çeken Perktaş, "Bu yıl besicinin yüzü güldü. Kurbanlıklar iyi bir fiyatla alıcı buldu. Özellikle büyükbaş satışları çok güzeldi. Bugün bayramın üçüncü günü, bir tane küçükbaş hayvan bile satamadık. Vatandaş, bayramın ilk iki gününde kurbanlığını genelde satıyor. Elimizde kalan küçükbaş hayvanları ise bayramdan sonra özel kombinalara ya da cağ kebapçılara satacağız." diye konuştu.

Tekman'dan 200'e yakın küçükbaş hayvanı kurbanlık pazarına getirdiğini belirten Ömer Eren ise yarısının elinde kaldığını anlattı. Vatandaşların daha çok büyükbaş kurbanlık tercih ettiğini söyleyen Eren, "Halkımız genelde büyükbaş hayvanı kurbanlık olarak tercih ediyor. Küçükbaş hayvanlarımızın yarısı elimizde kaldı. Bayramın üçüncü gününde satışlarımız durdu. Bir tane öğleye kadar satış yapabildim. Yarın ise bir tane satabilsem kendimi kârlı hissedeceğim." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.