Erzincan’da Toplu Bayramlaşma Geleneği Bozulmadı

Erzincan’da Toplu Bayramlaşma Geleneği Bozulmadı

Erzincan'da toplu bayramlaşma töreninde birlik ve beraberlik mesajları verildi.Erzincan’da Ramazan Bayramı'nın birinci günü bayramlaşma heyecanı yaşandı.

Erzincan'da toplu bayramlaşma töreninde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Erzincan’da Ramazan Bayramı'nın birinci günü bayramlaşma heyecanı yaşandı. Erzincan Belediyesi’nde düzenlenen bayramlaşma programına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Ordu Komutanlığından 1. Ordu Komutanlığına atanan Orgeneral Ahmet Turmuş, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma programında konuşma yapan 3. Ordu Komutanlığından 1. Ordu Komutanlığına atanan Orgeneral Ahmet Turmuş, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, “Her ağustos ayında bizler yeni bir değerlendirmeye, yeni bir atamaya tabi oluruz. 3. Ordu Komutanlığımızda süremizi doldurduk. Dolayısıyla yeni bir göreve atanmam gerekiyordu. Komutanlarımız 1. Ordu Komutanlığını layık gördüler. Ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum. 3. Ordu Komutanlığımızdan, 1. Ordu Komutanlığımıza atandım. Önümüzdeki hafta içerisinde kısmet olursa Erzincan’a ve siz can dostlarımıza veda ederek 1. Ordu komutanlığına başlayacağız.” dedi.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Erzincan’ın Ramazan ayı süresince göstermiş olduğu, birlikteliğin, kardeşliğin ve dostluğun tüm Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Vali Akdemir, sürücülere de şu uyarılarda bulundu: “Bu bayram Türkiye’nin çok ziyaretçi çektiği bir bayram. Valilik ve belediye olarak gerekli tedbirleri aldık, ama sürücülerimize uyarılarda bulunmak istiyorum. Bayram sevinciniz hüzne dönüşmesin.”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da şunları söyledi: “Mübarek Ramazan sonrası bayramı idrak ediyoruz. Bütün yurtta 1,5 milyarlık İslam aleminde bayram bugün başladı. Ama bütün Müslüman ülkeler bizim kadar şanslı değil. Biliyorsunuz Suriye’de, Filistin’de, Mısır’da, Myanmar’da ve Somali’de birçok insan o veya bu şekilde sıkıntı çekiyor. Dileğimiz ve temennimiz odur ki bu bayram ve Ramazan boyunca yapılan dualar orada ezilen, zulme uğrayan, o mazlum insanların kurtuluşuna vesile olur. Bu geleneklerimizi, bu kültürümüzü yaşatabildiğimiz kadar yaşatmamız lazım. Bayramın hepimize, bütün milletimize hayırlı ve mübarek olmasını Cenab-ı Mevla'mdan niyaz ediyorum. Yurdumuz çok büyük badirelerden geçti. Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne ülkemizde insanımızın rahatı huzuru ve güvenliği için askerimiz kolluk kuvvetlerimiz gece gündüz demeden mücadele etti. Gazilerimiz var. Şehitlerimiz var. Bu mübarek günde onları da rahmetle minnetle ve şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize ve şehit yakınlarımıza sağlıklı uzun ömürler diliyoruz."

3. Ordu Komutanı'nın 2 yıllık görev süresini tamamlamasına da değinen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Bir üst göreve 1. Ordu Komutanlığına gidiyor. Askerliğe genç teğmen olarak adımını Erzincan'da atmıştı. Görevinin zirvesinde yine Erzincan’a geldi. Şimdi de Erzincan’dan İstanbul’a doğru nasibi onu oraya götürüyor. Kendisine 2 yıl içerisinde hemşehrilerimizle gösterdiği örnek dayanışma, birlik ve beraberlik konusunda şehrin bütün konularında yöneticilerle, sivil toplum örgütleri ile velhasıl topyekün hemşehrilerimizle geliştirdiği bu diyalog ortamından dolayı tüm Erzincanlılar adına teşekkür ediyorum. Yeni görevinde de üstün başarılar diliyorum.”

Erzincan Belediyesi’ndeki toplu bayramlaşma töreninin ardından İl Emniyet Müdürlüğü, 100. Yıl Atatürk Huzurevi, 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu, son olarak da İl Jandarma Komutanlığı ziyaret edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.