Erzincan Üniversitesi Yeni Akademik Yıla 20 Bin Öğrenci İle Başladı

Erzincan Üniversitesi Yeni Akademik Yıla 20 Bin Öğrenci İle Başladı

Erzincan Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı açılışı yapıldı. Açılış töreninde, Erzincan Üniversitesi'nin kuruluş yılından itibaren gelinen süreç hakkında bilgi verildi. Üniversite, yeni akademik yılına yaklaşık 20 bin öğrenci...

Erzincan Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı açılışı yapıldı. Açılış töreninde, Erzincan Üniversitesi'nin kuruluş yılından itibaren gelinen süreç hakkında bilgi verildi. Üniversite, yeni akademik yılına yaklaşık 20 bin öğrenci ile başladı.

Erzincan Üniversitesi Yanlızbağ Yerleşkesinde düzenlenen 2014-2015 Akademik Yılı açılış törenine Vali Süleyman Kahraman, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Kuşçu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, EKEV ve ERSİAD Yöneticileri, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Doç. Dr. Ersan Çiftçi yönetmenliğinde Müzik Öğretmenliği Programı Yaylı Çalgılar Orkestrası ve Çoksesli Korosu tarafından mini konser programı düzenlendi.

Erzincan Üniversitesi öğrenci temsilcisi Bayram Sert’in konuşmasının ardından, Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesinin 9 fakülte, 5 yüksekokul, 3 enstitü, 11 Meslek Yüksekokulu ve 20 araştırma merkeziyle yeni akademik yılına başladığını ifade etti. Rektör Çapoğlu konuşmasında; “Kurulduğumuz günden bugüne dek hızlı ve doğru bir gelişme için Erzincan Üniversitesi ailesi olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bu itibarla geçtiğimiz yıl yapılan akademik yıl açılış törenin de bir hayal kurmuştuk hep beraber. Bu hayalimizde geleceğimizi tasarlamıştık. O hayalimizde şöyle demiştik. Bilindiği gibi bir işe başlanılması, karar verilmesi, ona başlanması onun gerçekleşmesi, başarılması öncelikle hayal ile başlar. Üniversitemizin ilk akademik yıl açılışında kuş konmaz dedikleri Yanlızbağ yerleşkesinde 8 yıl sonra 17 bin öğrencisiyle, yaklaşık 700 idari ve akademik personeli ile üniversitemizin kuruluşunun 50. yılında, 100. yılında hangi hedeflere varmamız gerektiğini hayal etmiştik. Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alan. Bütün dünya üniversiteleri ile öğrenci öğretim elamanı yapabilen öğrencilerinin yaklaşık yüzde 50'si yüksek lisans doktora öğrencisinin olduğu özellikle fen ve teknoloji alanlarında dünyanın önde gelen üniversiteleri ile işbirliği yapan ve geleceğin en önemli konusu enerji ve beslenme konusunda dünya çapında projeler üretebilen bir üniversite hayal etmiştik. 800 akademik ve 550 idari çalışanımızla şirin şehrimiz Erzincan’da 20 bini aşkın öğrencimiz ile genelde yüzde 14, lisansüstünde ise yüzde 100 bir büyüme ile genel kültür ve dünya menfaatlerine hizmet etme amacını taşımaktan son derece mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Erzincan Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında konuşan Vali Süleyman Kahraman konuşmasında, “Ülkemizin küresel ölçekte etkin bir aktör olma yönünde attığı büyük ve kararlı adımlarla devam edebilmesi, beşeri sermayenin kalitesi ve nitelikli işgücü ile bağlantılıdır. Bu nedenle bilgiyi talep eden, aldığı bilgiyi özümseyen, özümsediği bilgiyi paylaşabilen bir kuşak yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluk hiç şüphesiz en büyük üniversitelerindir. Üniversiteler toplumun yarınlarına dönük umutlarını düşüncelerini özlem ve yaşam biçimlerini programlarına alarak bir anlamda geleceği inşa ederler.” dedi.

2014-2015 Akademik Yılı açılışının ilk dersi TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafından ‘Hekim, Bürokrat ve Siyasetçi Gözüyle Yönetim’ konusunda verildi.

Programda daha sonra üniversitenin değişik spor branşlarında mücadele eden ve derece alan sporculara çeşitli ödülleri verilirken, katılımcılara plaket takdim edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.