Erzincan Üniversitesi Dünya Sıralamasında Yerini Aldı

Erzincan Üniversitesi Dünya Sıralamasında Yerini Aldı

Türkiye ve dünya üniversiteleri 20414-2015 başarı performansı sıralaması belirlendi. University Ranking by Academic Performance (URAP) ve Ranking Web of Universities (Webometrics) dünya üniversiteleri sıralamasını kasım ayı itibariyle yayınladı....

Türkiye ve dünya üniversiteleri 20414-2015 başarı performansı sıralaması belirlendi.

University Ranking by Academic Performance (URAP) ve Ranking Web of Universities (Webometrics) dünya üniversiteleri sıralamasını kasım ayı itibariyle yayınladı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsü tarafından denetlenen, Avrupa Üniversiteler Birliğinin düzenlediği kalite güvencesi toplantısında dünyada bilinen en büyük sıralama sisteminden biri olarak gösterilen Akademik Performansa Dayalı Üniversite Sıralama Sistemi (URAP) 2014-2015 dönemi raporuna göre Erzincan Üniversitesi dünyada 2 bin üniversite arasında bin 203, Türkiye’de ise bu sıralamaya girebilen 76 üniversite arasında 33’üncü sıraya yükseldi. Erzincan Üniversitesi 2012-2013 döneminde aynı kategoride 2 bin üniversite arasında bin 910’uncu, 2013-2014’te ise bin 521’inci sırada yer almıştı. Türkiye’deki üniversiteler genel puan sıralamasına göre Erzincan Üniversitesi 2014-2015 döneminde üç basamak yükselerek 66’ıncı, devler üniversiteleri genel sıralamasında 55’inci sırada yer aldı. 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasından ise Erzincan Üniversitesi 8’inci sırada yer aldı.

Erzincan Üniversitesinin yakalamış olduğu büyük başarı ile ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Türkiye’de ilk 30 üniversite arasında yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Çapoğlu; “Bu başarı öyküsü 2006 yılında Erzincan Üniversitesi'nin kuruluşu ile başladı. Kuruluşta Erzincan Üniversitesi'nin çalışanları bir hedef koymuşlar ortaya. ‘Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi’ öz ülküsüyle yola çıkmışlar. Bizde bu görevi devraldığımızda bu öz ülküye sahip çıkacağımız sözünü verdik. Bu büyük ülkünün gereğini yapmak için çok yoğun çalışmalar içine girdik. Bunun için bütün çalışanlarımız bu yüke bir destek olması için aktive edilmesi gerekiyordu. Onu sağlamaya çalıştık. Her çalışanın emeğini kutsal sayarak, her birisine yapacakları destek konusunda ön ayak olup onlara sonuna kadar destek olma sözü ve kararlılığı ile yolumuza devam ettik. 2010 yılından 2014 yılına geldiğimizde her alanda fiziki mekanların oluşturulması, araştırma alt yapılarının tamamlanması, yapılan çalışmalar ürünlerini vermeye başladı. Gördük ki Türkiye de üniversiteler arasında ciddi bir sıçrayış gerçekleştirdik. Daha sonra dünya üniversiteleri arasında üniversitemizin adın geçmez iken bugün çok iyi bir seviye yakalamış durumdayız. Artık dünya üzerinde ki üniversitelerin performansları her yıl değerlendiriliyor. Ve yayınlanıyor. Bu değerlendirme kuruluşları da dünya üzerinde saygınlığı olan kuruluşlardan. Bu kuruluşlardan bir tanesi ülkemizde mevcut. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin bir enstitüsü tarafından yapılan ve her yıl yayınlanan bir performans raporu var. URAP kısa adıyla anılan bu rapor dünyanın pek çok ülkesi tarafından takip edilen ve etkinliği kabul edilen bir değerlendirme kuruluşu." dedi.

Bu kuruluşun 10 gün önce 2014 yılı değerlendirmelerini açıkladığını belirten Rektör Çapoğlu," Burada üniversitemiz Türkiye’de ki üniversiteler arasında çok saygın bir yerde olduğunu görüyoruz. Türkiye’de ki üniversiteler arasında 66. Sırada. Yine Türkiye’de bulunan devlet üniversiteleri arasından da 55. Sırada yer almaktadır. Geçmiş yıllarda daha gerilerde olan bu sıralama her yıl yükselme göstererek buraya gelmiştir. Daha da önemlisi bu araştırma şirketinin dünyada ki 2 bin üniversite arasında yaptığı araştırmada bizim yerimizi bin 203 sırada belirlemiş. Biz 2011 yılında bu sıralamada 2 bin üniversite arasında yer almazken bugün bin 203 sıraya yükselmemiz gerçekten sevindirici bir durumdur. Son yılda yapılan sıralamada Türkiye’den 76 üniversite bu sıralamaya girebilmiş ve bu sıralamada biz Erzincan Üniversitesi olarak 33. sırada yer almışız. Bu müthiş bir yükselmedir. Geçen yıl bu sıralamada bir 54. sıradaydık. Bu yıl 21 basamak daha yukarı çıkmışız. İyi bir performans göstermişiz. Bu yükselme trendiyle bizler Türkiye’de ilk 30 üniversite arasında yer almayı hedefliyoruz. Bunun için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada çok çalışmalıyız. Bu çalışma ve bu başarılan tamamen üniversitemiz de ki tüm personelin katkısıyla olmuştur. Bizler üniversite yönetimi olarak sadece ve sadece ister akademik olsun, ister idari personelimiz olsun onların yapmak istedikleri işleri biz onlara bildirdikten sonra onların önlerinden çekilerek, onlara engel olmadan ve onlara destek olarak bu işi başardık. Kimisi bu çorbaya bir kaşık taşıdı, kimisi bir damla taşıdı ve bu aş bu şekilde pişmiş oldu. Bu aşta herkesin ciddi katkıları var. bunun için başta bu başarının sahibi olarak tüm üniversite çalışanlarımızı tebrik ediyorum ve onlara şükranlarımı sunuyorum. Ben inanıyorum ki bu başarıyı kendileri gördüğünde daha çok çalışmaları gerektiğini ve alın terlerinin gerçekten karşılığını bulduğunu görecekler ve onlarda bu durumdan çok mutlu olacaklar. Neticede üniversitemiz bu basamakları tırmanırken asıl hedefi bu birikimlerini Erzincan’a ve ülkemize katma değer olarak geri döndürmek tüm amacımız. Ülke için, Erzincan için daha çok emek, daha çok katma değer ve daha çok insanın mutlu olmasıdır hedefimiz. İnşallah bunu hep beraber başaracağız. Başardığımızda da bunun keyfini hep beraber yaşayacağız.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.