Erken tanı hayat kurtarır

Erken tanı hayat kurtarır

Medicana Konya Hastanesi 'Kansere Veda Öpücüğü' adı kapsamında bir fakındalık programı düzenlendi. Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış, “Halkımız kanserde erken tanıyı ne kadar iyi anlarsa bu hastalıkların önüne o kadar çok geçeriz” dedi

Konya Medicana Sağlık Grubu Hastanesi’nde  'Kansere Veda Öpücüğü' adı kapsamında bir farkındalık programı düzenlendi. Programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış, Konyaspor Futbolcusu Halil İbrahim Sönmez, Hastane yöneticileri ve personeller katıldı. Programda konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Doğal beslenmenin azalması obezitenin artması ile birlikte maalesef meme kanseri artmaya başladı. Bu noktada toplum bilincinin arttırılması lazım. İlk safhada tespit edildiği zaman tedavisi kolay ve mümkün olan bir rahatsızlıktır. Özellikle hastalık demiyorum. Bu yüzden erken teşhis çok önemli. Son 10 yıla baktığımız zaman özellikle hükümetimizin sağlık alanındaki dönüşüm politikaları ile birlikte hastaneler son derece modern aletlerle donatılmış durumda ilk aşamada teşhiste mümkün. Yerel yönetimler olarak bu konunun bilincindeyiz. Biz de belediye olarak bu projelerin arkasındayız” dedi

ERKAN TANI ÇOK ÖNEMLİ

Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış, “Bilindiği üzere Ekim meme kanseri ayıdır. Biz de Medicana Hastaneler Grubu olarak diğer hastanelerimizde de meme kanseriyle ilgili bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bu sebepten bu etkinliği oluşturduk. Halkımız erken tanıyı ne kadar iyi anlarsa bu hastalıkların önüne o kadar iyi geçeriz. Projemize destek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. Projeye katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Konyaspor Futbolcusu Halil İbrahim Sönmez, “Meme kanserinda farkındalık oluşturmak için Konyaspor adına biz de buradayız. Bilindiği üzere bu hastalık kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de görülebiliyor. Bu konuda farkındalık yaratmak için burudayım. Programı düzenleyen ve destek veren herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.

FARKINDALIK ÇABASINA ORTAK OLABİLİRSİNİZ

Konya Medicana Sağlık Grubu Hastanesi ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği katkılarıyla 'Bir Öpücükle Mesajını Paylaş Kansere Karşı Bizimle Savaş' sloganı ile hastane, AVM ve sosyal medya mecralarında kansere dikkat çekiyor. Proje kapsamında 'Kansere Veda Öpücüğü' vermek isteyenlerin meme kanseriyle ilgili vermek istediği mesaja öpücüğünü iliştirip, fotoğrafını çekerek, #pembeopucuk hashtag'iyle paylaşması yeterli olacak.

MEME KANSERİNDE ÖNEMLİ UYARILAR

Memedeki lezyonların saptanmasında kadınların kendi memelerini muayene edebilmelerinin kanserin erken bir dönemde teşhis edilmesini sağladığı ve dolayısıyla tedavide başarı şansını arttırdığı belirtiliyor. 20 yaşından büyük kadınların her ay meme kontrollerini yapması gerektiğinin önemine dikkat çekiliyor. Kontrolde en uygun zamanın adet bitiminden sonraki ikinci ve üçüncü günler olduğu ifade edilirken, menopoza girmiş kadınların ise muayene için her ayın ilk günü gibi bir günü seçebilecekleri kaydediliyor. Banyo sonrası ayna karşısında yapılan muayenede simetri bozukluklarının da anlaşılabildiği, 40 yaşın üstündeki kadınların yılda en az bir kez mamografi ve doktor muayenesi ile kontrol yaptırmaları gerektiği belirtiliyor. Programın ardından  Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve Konyaspor Futbolcusu Halil İbrahim Sönmez 'Kansere Veda Öpücüğü' duvarına mesajlarını yazdı.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.