Erkekler, Ceketlerinizi Tanımanın Zamanı Geldi!
Spor ceketler... Takım elbise ceketleri... Blazer’lar... Çoğu erkek bu ifadeleri birbiriyle karıştırır. Tıpkı erkek giyim satış sitelerinin yaptığı gibi. İşte bu nedenle, erkek giyiminin en gizemini korumaya devam eder. Söz konusu üç ceket birbirinden o kadar farklı mıdır? Evet, öyleler! Ve bir erkeğin ceketler arasındaki farkı bilerek elde ettiği şey nedir? Size şimdilik üç neden sunabiliriz: Uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz doğru ceketi satın alarak paradan tasarruf edebilirsiniz. Her bir ceketin kendine has formel bir havası vardır.
giyilmesi gereken bir okazyona spor ceketle gitmediğini için insanların saygısı kazanacaksınız. Ve üçüncü olarak da her bir ceket kendine özgü bir geçmişe sahiptir. Bunu anlayarak, erkeklerin son 150 yıldır giyimde ne gibi değişikliklerden geçtiğini daha derinlemesine anlayabilirsiniz. Online alışveriş siteleri farklı ceket modelleriyle dolup taşarken biz de size bu konuda yardımcı olmak istedik:
Dünyadaki en sık kullanılan ceket muhtemelen takım elbise ceketidir. Hemen hemen her erkekte bir tane bulunur. Takım elbise ceketi pantolonunuzla aynı kumaştan olmalıdır. Çünkü onu takım pantolonundan ayrı olarak giyerseniz, pantolondan önce solma ve eskime tehlikesi ile karşı karşıya kalırsınız. Diğer bir özelliği ise spor ceketlerden ve blazer’lardan daha dar bir kesime sahip olması. Çünkü ceketin altına en çok bir gömlek ve yelek giyebilirsiniz.
On dokuzuncu yüzyılın başından itibaren Britanya Donanmasının ceket seçimi olan blazer, 1837’de Britanya kraliyeti ailesinin onayını aldıktan sonra büyük bir patlama yaptı. O zamanlar kullanılan tek renk lacivertti ve orijinal halinde 6 düğmeli ve kruvazeydi. Tek sıra düğmeli blazer’ın Britanya donanmasıyla ilgisi yoktu ve genellikle hareket kolaylığı sağladığı için İngiltere’deki kürek kulüplerinde kullanılıyordu. Bugünlerde ise blazer’ları erkeğin bedenini öne çıkardığı için farklı kesimler bulabilirsiniz. Blazer’lar ve spor ceketler arasında küçük ama belirgin farklılıklar bulunur. Bunları da şimdi açıklayacağız.
Spor ceketler pantolonla aynı renk olmak zorunda değildir. Farklı renk ve desenlerde tasarlanabilirler ve formel toplantılarda giyilmeye pek de uygun değillerdir. Bunlar ilk başlarda lüks giyim olarak kabul ediliyordu çünkü birçok erkek sadece takım ceketi satın alabiliyordu. Ancak daha sonra gitgide daha yaygın bir biçimde kullanıldılar. Klasik ceketler ve blazer’larla karşılaştırıldıklarında genel olarak daha bol bir kesime sahipler. Altına süveter gibi daha kalın kıyafetler giyilebilirler ve daha fazla hareket imkanı sağlarlar. Dirseklerinde yama şeklinde dikişleri olur ve Jean pantolonlar ile başka bir sürü pantolon modeliyle birlikte giyilebilirler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.