Erka Prodüksiyon Suf-i ile Konyayı tanıtacak

Erka Prodüksiyon Suf-i ile Konyayı tanıtacak

Erka Prodüksiyonun senaryo aşaması tamamlanan ve önümüzdeki günlerde prodüksiyonuna başlayacağı Suf-i isimli uzun metraj belgesel projesi senaryo aşamasında Kültür Bakanlığından destek aldı

Erka Prodüksiyon’un senaryo aşaması tamamlanan ve önümüzdeki günlerde prodüksiyonuna başlayacağı Suf-i isimli uzun metraj belgesel projesi senaryo aşamasında Kültür Bakanlığından destek aldı. 300 projenin arasından Suf-i’nin destek alması daha ilk aşamadan Suf-i’nin ele aldığı konunun ülkemiz açısından önemini vurguluyor.

Modern hayatın birçok sorunsalına yüzyıllar öncesinde Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’nin bulduğu ve eserlerinde yer verdiği cevaplar bu belgesel filmde faklı hikâye ve olay örgüleri ile izleyicilere aktarılacak. Çekimlerin Konya’da yapılması ve Konya’nın Hz. Mevlana’nın şehri olması sebebi ile de Konya, bir huzur şehri olarak etkin şekilde tanıtılacak.

Erka Prodüksiyon Genel Koordinatörü Tamer Yiğit de belgesel projesinin destek almasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, bu belgesel film henüz senaryo aşamasında bu ülkenin sinema ve belgesel konusunda en yetkin kurumu olan Kültür Bakanlığı’ndan aldığı bu destekle kalitesini daha ilk aşamada hissettirmiştir. Amacımız yüzyıllar öncesinde saklı kalan bir hikâyenin anlatımıyla ulusal ve uluslararası arena da başarılar elde ederek Konya şehrinin tanıtımına bir nebzede olsa katkıda bulunmaktır. Erkamed ailesi olarak sahip olduğumuz tüm olanakları seferber ederek belgesel sinemanın tüm olanaklarını kullanarak Hz. Mevlana’nın şehrine yakışan bir drama eseri ortaya koymaktır” dedi.

Erka Prodüksiyon yapım koordinatörü ve Erkamed şirket ortağı Ömer Faruk Çetin de “Teknik ekipman ve ekibimizle uluslararası kaliteye sahip olacak belgesel filmi tamamlayacak kapasitede ve donanımdayız, kendimize bu konuda güveniyoruz, dedi.

Suf-i uzun metraj belgesel projesinde Mevlevilik ve Mevlana ile ilgili bir çok uzman kişiden bilgi ve röportaj alınarak, farklı insanların farklı hikayelerinin işlenmesi ile oldukça zengin bir anlatıma sahip bir belgesel film izleyiciye sunulacak.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum