Eren: Hayalim Ay Yıldızlı forma

Eren: Hayalim Ay Yıldızlı forma

Beko Basketbol Liginde mücadele eden Mutlu Akü Selçuk Üniversitesinin genç yeteneği Eren Özteke, geçen hafta oynanan Fenerbahçe Ülker maçında son 12 saniyede forma giydi ve tarihe geçti.

1991 Konya doğumlu olan genç yetenek, Basketbol Erkekler Birinci Ligi’nde forma giyen en genç oyunculardan birisi oldu. Baskete Yolspor’da Recep Albay’ın sporcusu olarak başlayan ve iki yıl önce Selçuk Üniversitesi altyapısına transfer olan Eren son olarak Bölgesel Basketbol Ligi ekiplerinden Genç Selçuk Üniversiteliler takımında forma giymeye başladı. Eren, özellikle bu sezon bölgesel lig maçlarında Eskişehir ve Niğde deplasmanlarda ortaya koyduğu mücadele yapısı, oyun kuruculuktaki zekası ve takımının hücuma olan katkısı ile dikkatleri çekerken, 2. lig için yatırım yapan  Anadolu kulüplerinden de gelecek sezon için teklifler almaya başladı. Üç hafta önce Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nde oynayan ve ailevi sorunlar nedeniyle takımdan ayrılarak, memleketi  İzmir’e dönen Berkay Sahillioğlu’nun yerine A takıma alınan Eren, Coach Cengiz Karadağ ve ekibinin isteği ile yönetim tarafından profesyonel yapılmıştı.

Genç oyuncu Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nin Beşiktaş ile oynadığı maçta takım kadrosuna girdikten sonra ardından da takımın İstanbul deplasmanında Abdi İpekçi salonundaki Fenerbahçe maçında kısa sürede olsa görev aldı ve bir asist yaparak, ilk kez profesyonel maçta görev almanın mutluluğunu yaşadı. Eren, ilerleyen yıllarda Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi basketbol takımının vazgeçilmez bir oyuncusu olacağını, vazgeçilmez bir oyuncu olmanın ilk şartının ya da o hedefe ulaşmanın çok çalışmaktan geçtiğini söyledi. Eren Özteke, en büyük hayalinin de Ay Yıldızlı forma olduğunu ve Konyalı sporcular adına bazı ilkleri başarmak olduğunun altını çizdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum