Ereğli'de mezuniyet coşkusu

Ereğli'de mezuniyet coşkusu

Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu 24. Dönem mezunlarını verdi

Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu 24. Dönem mezunlarını verdi.
2011-2012 Öğretim yılı mezuniyet töreni Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Belediye Başkan V. Hacı Öğütlü, SÜ. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Ereğli Protokolü, veliler ve öğrencilerin katılımıyla Ereğli Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Okul birincisi Serpil Koraltürk, aldıkları belgenin gurur ve sevincini yaşadıklarını belirterek, başarının anahtarını ise nereden gelip nereye gittiğini bilmek olarak değerlendirdi.
Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan V. ve SÜ. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Galip Oturanç ise, Selçuk Üniversitesinin Türkiye’nin önde gelen Üniversiteleri arasında olduğunu kaydederek, “Biz kalitenin peşindeyiz. Küçülerek büyümek istiyoruz. Marka üniversiteyiz ve sizlerde bu markadan mezun oldunuz. Ereğli Meslek Yüksekokulu olarak Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine dikey geçişle öğrenci gönderiyoruz. Bu yıl 64. sıradaki öğrenci Ereğli Meslek Yüksekokulu öğrencisi olarak bizlerin gurur kaynağı oldu.
Ereğli bir üniversiteyi rahatla kaldıracak potansiyele sahip. Eğitim kalitesi Köy Enstitüsüne kadar dayanan ve sanayi hamlesinin de katkısıyla kültürünü geliştiren bir yer. Sizleri zor bir süreç bekliyor ama aldığınız eğitim kalitesiyle bu süreci çabuk aşacağınıza inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.
SÜ. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ise, SÜ.’nin kabuğuna ve ülkesine sığmayan bir üniversite olduğunu ve dünya üniversiteleri ile yarış halinde olduğunu vurguladı.
Özcan, “Kapılarımız herkese açık. Sizler bizlerin elçilerisiniz. Sizler vizyon sahibisiniz. Aynı zamanda da önemli bir misyon üstleniyorsunuz. Ülkenin kalkınmasına ve tanıtılmasına katma değer sağlayın ve çok çalışın” diye konuştu.
Kaymakam Hasan Bağcı ise, “bu eğitim sonunda tüketen değil üreten bireyler olacaksınız” diyerek, “Bundan sonra zorlu bir mücadele sizi bekliyor. Bu mücadele de kazandığınız en önemli unsur ise aldığınız eğitim olacaktır. Bilgi donanımınız ve eğitim kültürünüzle daha iyi yerlere geleceksiniz. Yolunuz açık olsun” dedi.
Daha sonra okul ve bölüm birincilerine hediyeler verildi. Program defile sunumu ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.