Ereğli 1. Uluslararası Kısa Film Festivali

Ereğli 1. Uluslararası Kısa Film Festivali

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Ereğli 1. Uluslararası Kısa Film Festivali'ne, 9 ülkeden 65 kısa film başvurusunun yapıldığı bildirildi

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Ereğli 1. Uluslararası Kısa Film Festivali'ne, 9 ülkeden 65 kısa film başvurusunun yapıldığı bildirildi. Ereğli Sanat Merkezi Derneği, Ereğli Dağcılık ve Tenis Kulübü, Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'nin oluşturduğu platformun organize ettiği festivalin yönetim kurulu başkanlığını Ereğli Sanat Merkezi Derneği Başkanı İsmet Alan yapıyor.
Alan yaptığı açıklamada, festivali 13-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında Ereğli Atatürk Kültür Parkı'nda organize edeceklerini söyledi.
Türkiye'den 46, İspanya'dan 10, ABD ve Almanya'dan 2, İtalya, İsrail, İran, İsveç, Kolombia'dan ise birer olmak üzere 9 ülkeden 65 kısa film başvurusu yapıldığını belirten Alan, ''Bu sayının sekseni geçeceğini düşünüyorum. Yarışmaya kurmaca, deneysel, animasyon, belgesel gibi kısa metraj filmler, tür ayırmaksızın katılabilecek. Değerlendirmeler de tür ayrımı olmaksızın yapılacaktır'' dedi.
Yarışmaya katılım için son başvuru tarihinin 31 Mayıs Perşembe günü olduğunu hatırlatan Alan, şunları kaydetti:
''Katılımcılarla birlikte Halkapınar İvriz Kaya Anıtı, Karapınar Meke Krater Gölü, Karaman'da Divle Obruk Mağarası ve Taşkale doğal tahıl ambarları ziyaret edilecek. Polonya'dan festivalimize katılacak olan 'Euroshouts' ekibinin uluslararası ödül almış filmlerinin gösterimleri yazlık sinema tarzında gösterimi yapılacak. Yine 'Euroshouts' görevlilerince kısa film kursu düzenlenecek. Festivalde, konuklarımızın güzel vakit geçirecekleri konser ve orta oyunları gibi sosyal ve sanatsal etkinlikler de olacak.''
Birinci gelecek kısa filme 2 bin avro, ikinciye bin 500 avro, üçüncü filme ise bin avro para ödülü verilecek olan festival için detaylı bilgiye http://akkirazkisafilm.net23.net adresinden ulaşabilecek.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.