Erdoğan'dan Işid'e Çağrı: Vatandaşlarımızı Bırakın

Erdoğan'dan Işid'e Çağrı: Vatandaşlarımızı Bırakın

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk vatandaşları rehin alan IŞİD terör örgütüne vatandaşları bırakması yönünde çağrıda bulundu. Erdoğan, "Bunun size sağlayacağı bir fayda yok. 49 vatandaşımızı bırakmanız...

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk vatandaşları rehin alan IŞİD terör örgütüne vatandaşları bırakması yönünde çağrıda bulundu. Erdoğan, "Bunun size sağlayacağı bir fayda yok. 49 vatandaşımızı bırakmanız gerekir." ifadesini kullandı.

Haliç Kongre Merkezi'nde Vizyon Belgesi'ni açıklayan Erdoğan, Filistin'de yaşanan olaylara değindi. Filistin'de tarafsız olmayacaklarını belirten Erdoğan, "Kapılarımız mazlumlara her zaman açık olacak. 'Ortadoğu'da tarafsız Filistin'de tarafsız olmalıyız' diyorlar. Filistin davası bizim davamızdır. Çanakkale'de şehitleri bulunan Filistinlilere asla sırtımızı dönmeyeceğiz. Dengeler adına, strateji adına susan dünyaya rağmen Filistin'in hak ve onur davasını dünyaya duyurmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini beklerken Gazze'ye bombalar yağdığını ifade eden Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Batı Şeria'ya Gazze'ye bombalar yağıyor. Bundan önce de böyle oldu. Bu 'ben sizinle normalleşmeye yokum' demektir. Filistin'de Gazze'de bizim kardeşlerimiz öldürülürken biz normalleşme sürecine olumlu bakamayız. Süratla İsrail'in ateşkesi sağlaması lazım, 'havan topu attılar' diyorlar, kaç tane İsrailli öldü? Nasıl oluyor bu iş? Roket atıyorlar bir kişi ölmüyor. Sizin öldürdüğünüz Filistinli sayısı 100'e yaklaştı. Yalan üzerine kurulu hayatları, zulme rıza zulümdür zalimlerin yanında yer alamayız. Bu adımları atarken dikkatli olmamız lazım. İslam dünyasını paramparça ediyorlar. Irak. Mısır Suriye öyle. IŞİD diye bir örgüt, 49 vatandaşımızı kaçırdılar, rehin olarak duruyor. Bunun size sağlayacağı bir fayda yok. 49 vatandaşımızı bırakmanız gerekir. Müslümansanız herhangi bir savunmasız insanlara bunu yapamazsınız. Bu vatandaşlarımızı bırakın. Bizim dış politikamız barış üzerinedir. Yeni şartlarla birlikte dünyada küresel meselelere katkıda bulunmayı bu barış üzerine inşa etmek istiyoruz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.