Erdoğan'dan Arınç'a: Hiçbir Kardeşim İnanıyorum Ki Pusudakilere Ümit Vermeyecek

Erdoğan'dan Arınç'a: Hiçbir Kardeşim İnanıyorum Ki Pusudakilere Ümit Vermeyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında isim vermeden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile arasında yaşanan polemiğe değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında isim vermeden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile arasında yaşanan polemiğe değindi. Erdoğan, "Pusuda bekleyenlere asla fırsat tanımayacağız, ellerini ovuşturanlara asla imkan vermeyeceğiz, kendi ikbailini başkasının izmihlaline bağlayanların heveslerini hep kursaklarında bırakacağız. Her bir arkadaşımın, teşkilattaki her kademesindeki kardeşimin böyle bir mesuliyetle hareket edeceğine düşmanı sevindimeyeceğine yürekten inanıyorum." dedi.

Erdoğan, AK PArti TBM Haftalık Grup Toplantısı'ndaki konuşmasının sonlarına doğru, Arınç ile yaşanan gerilime de değindi. Erdoğan isim vermediği konuşmasında, "AK Parti ile sandıkta yarışamayacağını anlayanlar çok farklı temennilerin içine girmiş durumdalar. AK Parti'yi çalışarak mücadele ederek milletin teveccühünü kazanarak yenmekten umudunu keserek adeta pusuya yatmış farklı beklentilerin içine düşmüş durumdalar. Bu çevreler kendi ikballerini sadece ve sadece AK Parti'nin zafiyetinde görecek kadar zavallıdırlar. AK Parti sandıkta kaybetsin diye değil, 'AK Parti'nin içinde nifak olsun AK Parti çadırtasın bölünsün zayıflasın' diye dua ediyor bundan da medet umuyorlar. Kimse kusura bakmasın, bu zavallılıktır, bu acınası bir durumdur. AK Parti hiçbir zaman bunların temennilerine fırsat tanımayacak, bu hareket içindeki bu dava ve bu parti hiçbir kardeşim inanıyorum ki pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecek." dedi.

SARIGÜL GÖNDERMESİ

Erdoğan konuşmasında CHP'ye katılan ve İstanbul için CHP'den belediye başkanı adayı olmasına kesin gözle bakılan Mustafa Sarıgül'e de değindi: "Bir taraftan yolsuzluk dosyası ile ihraç edeceksin, ondan sonra da can kurtaran simidi gibi ona yapışacaksın. Böyle bir mantık olur mu? Olur. Bu muhalefet partisinin içinde bu var, genlerinde var. Normal."

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz çıkar birliği yapmış bir kadro değiliz. Bir dava ortaklığı, kader ortaklığı yapmış, birbirine kardeşçe kenetlenmiş bir kadroyuz. Bizzat şahsım olmak üzere teşkilat içindeki her bir arkadaşım sadece millete hizmet için bu makamlara geldik ve millet bizi buralarda tuttuğu müddetçe de hizmet üretmeye devam edeceğiz. Biz millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. Eğer hiçbir siyasi partinin tüzüğünde 3 dönem gibi bir karar alma cesareti yoksa AK Parti 3 dönem kararını alabilmişse bunu yazılı kayda geçmişse bu Türkiye siyasetinde değil dünya siyasetinde bir ilktir. Biz arkadan gelen gençlerin önünü tıkamayacağız. Sürekli yenilenen hücrelerle bu siyaseti güçlü tutacağız anlayışıdır. Bunu gerçekleştirmek bize nasip olmuştur. Elbette bu kadro içinde zaman zaman bazı farklı yaklaşımlar, olaylar olabilir, yanlış anlamalar olabilir, yanlış anlaşılmalar olabilir. Fakat şunu özellikle bilmenizi sitiyorum; dava arkadaşlarının kardeşlik hukukunun bir gereği olarak biz meseleleri aramızda konuşur ve çözüme kavuştururuz. 14 Ağustos 2001'den bugüne kadar hep böyle yaptık, her meseleyi mümkün olduğunca kendi aramızda konuştuk, kardeşlik hukuku çerçevesinde kendi aramızda çözdük. Kimsenin şüphesi olmasın, bundan sonra da aramızdaki meseleleri kendi aramızda konuşacak, kendi aramızda çözüm yoluna koyacağız, koyarız. Pusuda bekleyenlere asla fırsat tanımayacağız, ellerini ovuşturanlara asla imkan vermeyeceğiz, kendi ikbalini başkasının izmihlaline bağlayanların heveslerini hep kursaklarında bırakacağız. Her bir arkadaşımın, teşkilattaki her kademesindeki kardeşimin böyle bir mesuliyetle hareket edeceğine düşmanı sevindirmeyeceğine yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

ARINÇ SALONDA YOKTU

Salonda Manisa'dan gelen kalabalık bir ekip Erdoğan'ı tezahüratlarla karşıladı, ayrıca "Her yer Tayyip her yer Erdoğan" şeklinde tezahürat yaptı. Ancak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın salonda yer almaması dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Arınç Gezi olayları sonrasında istifa ettiği iddialarının yer aldığı dönemde de 3 grup toplantısına art arda gelmemişti.

TATLISES VE PERVER DİYARBAKIR'DA DÜET YAPACAK

Öte yandan Erdoğan, konuşmasında haftasonu Diyarbakır'a yapacağı ziyarete de değindi: "Haftasonu inşallah iki gün boyunca Diyarbakır'dayız. Diyarbakır'da cumartesi günü açılışlar yapacağız. Bu açılış törenine Kuzey Irak Yerel Yönetimi Başkanı Sayın Mesud Barzani de katılacak. Bu törende istiyoruz ki inşallah ülkemizin bütünlüğüne birliğine yönelik mesajlar çok daha güçlü verilecek. Ertesi gün Ergani ve Bismil'de olacağız. Oralarda da açılışlar yapacağız. Ama bu arada 300 aileyi evlendireceğiz cumartesi günü. Bu evlilik törenin de bir başka renk katalım istedik. Öyle zannediyorum ki ilk defa İbrahim Tatlıses Şiwan Perver birlikte bu törende düet yapacaklar. Çeşitli folklor gösterileri ile zenginleştirilecek ve 300 aileyi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız evlendirmiş olacak."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.